«من با استفاده از آزمون هدفگذاری برای هفته دوم خودم برنامه ریزی می کردم و با استفاده از آزمون مشابه سعی می کردم با اشکالاتم قبل از آزمون اصلی روبرو شوم.»
نام و نام خانوادگی : سعید هنرپرور
رشته و دانشگاه قبولی : پزشکي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي
نام شهر و استان : قروه، کردستان
رتبه سال 1401 : رتبه 102 منطقه 3 و رتبه 446 کشوری رشته تجربی
درصدهای کنکور ۱۴۰۱
ادبیات: ۷۳٪ عربی: ۷۸ ٪ معارف: ۸۴ ٪ زبان: ۸۹٪
ریاضی: ۷۵ ٪ زیست: ۷۰ ٪ فیزیک: ۹۲ ٪ شیمی: ۶۸٪
تعداد کل آزمون ها : 75 آزمون
شغل و تحصیلات مادر : خانه دار، دیپلم
شغل و تحصیلات پدر: تاسیسات ساختمان، دیپلم
- روزی چند ساعت درس می خوانید؟ چند درصد زمان خودتان را به تست زدن اختصاص می دهید؟
در پاییز به صورت میانگین 11 ساعت و از زمستان به بعد با میانگین بیشتر از 12 ساعت در روز مطالعه داشتم که تقریباً بین 60 تا 70 درصد زمان مطالعه را به تست زنی و تحلیل تست ها اختصاص می دادم.
- مطابق برنامهی راهبردی درس می خوانید؟ چگونه برنامهریزی می کنید؟
بله من با توجه به برنامه راهبردی قلم چی برنامه ریزی می کردم، برنامه ریزی من به این گونه بود که سعی می کردم 100درصد بودجه بندی دوازدهم و 80 درصد بودجه بندی پایه را در هفته اول به اتمام برسانم و هفته دوم بیشتر به تست زنی و مرور بپردازم.
- آیا در آزمون هدفگذاری و مشابه پارسال هم شرکت می کنید؟ دلیل آن چیست؟
بله، من در هر دو آزمون هدفگذاری و مشابه پارسال شرکت می کردم، دیدگاه من نسبت به این آزمون ها سنجش و آماده سازی بیشتر خودم برای آزمون اصلی کانون بود تا بتوانم در آزمون اصلی نتیجه بهتری کسب کنم؛ در واقع من با استفاده از آزمون هدفگذاری برای هفته دوم خودم برنامه ریزی می کردم و با استفاده از آزمون مشابه سعی می کردم با اشکالاتم قبل از آزمون اصلی روبرو شوم.
- شما چگونه با کانون آشنا شدید؟ فرد خاصی توصیه کرد؟ آیا فردی در خانواده شما عضو کانون بوده یا هست؟ چه نتیجه ای کسب کردند؟
من از طریق دوستان و مدرسه و با توجه به شهرت و تبلیغاتی که وجود داشت با کانون آشنا شدم، بله از اعضای خانواده ما تعدادی در کانون بوده اند که نتیجه یک نفر از آن پزشکی همدان بود.
- دستاورد شما از شرکت در آزمون های کانون چه بود؟
مهم ترین دستاورد من رسیدن به رشته مورد علاقه ام از طریق برنامه های کانون بود؛ برنامه راهبردی کانون باعث شد که نظم و برنامه ریزی من برای کارهای روزمره حتی بعد از کنکور هم ادامه داشته باشد..
- چرا این تعداد آزمون شرکت کردید؟ خسته نشدید؟
به دلیل اینکه کنکور به صورت آزمون برگزار می شود، من این را می دانستم که باید علاوه بر یاد گرفتن مطالب درسی در آزمون دادن هم عالی باشم و همین باعث میشد من تعداد خیلی زیادی آزمون را در این مدت بدهم، این امید که این آزمون ها باعث پیشرفت و بهتر شدن من می شود باعث میشد که از این کار خسته نشوم.
- از کدام یک از کارنامههای جعبه ابزار کارنامه استفاده میکنید؟ دلیل استفاده از هر کارنامه را ذکر کنید.
در جعبه ابزار کارنامه من از کارنامه اصلی برای فهمیدن وضعیت اصلی خودم بعد از آزمون استفاده می کردم، از کارنامه 5نوع درس برای اینکه بدانم چه درس هایی بیشتر نیاز به وقت و تمرین دارند استفاده می کردم، از کارنامه هدفگذاری برای اینکه برای آزمون بعدی هدفگذاری چند از ده داشته باشم استفاده می کردم و همینطور از کارنامه بازیابی و اشتباهات در دوران جمع بندی برای مرور استفاده می کردم.
- در کارنامه ابتدا به سراغ دیدن نمره کدام درس ها می روید؟ ایرادات هر درس را چگونه برطرف می کنید؟
در کارنامه ابتدا نمره دو درس فارسی و زیست را بررسی می کردم، برای رفع ایرادم در هر درس به تحلیل آزمون ها بعد از هر آزمون در همان روزی که آزمون برگزار میشد، می پرداختم که در این تحلیل از فیلم هایی که در سایت کانون برای هر درس بارگزاری میشد نیز استفاده می کردم.
- آیا اعضای خانواده کارنامهی شما را می بینند؟ اگر افت داشته باشید برخورد آن ها با این افت چگونه است؟
معمولاً خودم وضعیت کارنامه را به آنها توضیح می دادم، در زمانی که افت داشتم آنها توصیه می کردند که برای آزمون بعدی بیشتر تلاش کنم و با سعی و تلاشم اشکالاتم در هر درس را برطرف کنم.
- پشتیبان تحصیلی شما در منزل چه کسی است؟ پدر و مادر یا خواهر و برادر؟ چه کمکی به شما می کنند؟
در منزل به دلیل اینکه مادرم همیشه در کنار بنده بودند و وضعیت من را بررسی می کردند پشتیبان من بودند، اما پدر و خواهر و برادرم در همه شرایط به من کمک می کردند به خصوص از لحاظ روحی که این باعث دلگرمی من و اعتماد به نفس من میشد تا بتوانم بدون ترس و با داشتن امید به هدفم فکر کنم.
- کدام درس ها نقطه قوت شماست؟ روش مطالعه این درس ها چگونه است؟ در مدرسه یا آزمون ها چه نمره ای برای این درس ها کسب می کنید؟
در زیست و فیزیک،
روش مطالعه زیستم به اینگونه بود که سعی می کردم متن را برای بار اول با دقت بخوانم و بعد وارد تست زنی می شدم و سعی می کردم آن درس را با تست زنی یاد بگیرم؛ برای فیزیک ابتدا نیم نگاهی به درسنامه و کتاب می انداختم تا با فرمول های داخل کتاب و درسنامه آشنا شوم و سپس برای یادگیری آن فرمول ها و تیپ تست هایی که با آن ها طراحی می شدند به مقدار زیادی تست می زدم، در آزمون ها معمولاً برای زیست درصد بالای 60 و برای فیزیک بالای 70 را کسب می کردم و در مدرسه هر دو را 20 شدم.
- در طول این سال ها درسی بوده که ضعیف باشید اما با تغییر روش، آن را به نقطه قوت تبدیل کرده باشید؟ کدام درس؟ چه کاری کردید؟
بله، در درس شیمی ضعف داشتم، اما با تغییر روش خودم به اندازه زیادی در این درس قوی شدم، چون ضعف من در این درس زیاد بود با استفاده از فیلم کمک آموزشی ابتدا درس را یاد می گرفتم و سپس وارد تست زنی می شدم، چند کار اضافه نیز انجام می دادم، مثلاً به صورت روتین هر روز تعدادی تست برای قسمت های حل کردنی این درس و همینطور مقدار کمی زمان را برای مرور متن برای حفظیات این درس می گذاشتم.
- دفتر برنامه ریزی دارید؟ تکمیل این دفتر چه کمکی به شما از لحاظ درسی و غیر درسی کرده است؟
بله، تکمیل دفتر برنامه ریزی کانون به من کمک می کرد تا از وضعیت مطالعه ای خودم مانند ساعت مطالعه و اینکه مقدار زمانی که برای هر درس اختصاص می دهم را بفهمم و این باعث میشد تا بتوانم در خواندن دروس و زمان مطالعه هر کدام از آنها به تعادل برسم، همینطور این دفتر از نظر برنامه ریزی من در فعالیت های درسی و غیردرسی نیز تاثیر زیادی داشت.
کدام یک از کتاب های کانون را استفاده می کنید؟ این کتاب ها چه ویژگیهایی دارند؟
از برخی از کتاب های سه سطحی، کتاب تابستان، نوروز، زرد اختصاصی و زرد عمومی، چهارسطحی، دفتربرنامه ریزی و کتاب خودآموز استفاده می کردم، هر کدام از این کتاب ها برای هدف خاصی طراحی و نوشته شده بودند و من از هر کدام در زمان مناسب استفاده می کردم، مثلاً کتاب سه سطحی برای زمانی بود که درس را یاد گرفتم اما به دنبال تسلط و بهتر شدن در آن درس هستم یا کتاب های تابستان و نوروز و ... که برای جمع بندی بودند در زمان جمع بندی استفاده می کردم.
دلیل این که در آزمونهای تابستان شرکت کرده اید چه بود؟
چون که من تصمیم داشتم در طول مدت تابستان یک دور دروس دهم و یازدهم را مطالعه کنم و نمی خواستم بدون اشتباه و بدون برنامه پیش بروم در آزمون های تابستان شرکت کردم.
چه تصمیماتی برای بهتر شدن در نیم سال دوم گرفته اید؟
در نیم سال دوم طرز برنامه ریزی خودم را کمی تغییر دادم و اینکه مطالعه خودم را سنگین تر و ساعت مطالعه خودم را بیشتر کردم و همینطور که برای مرور مطالب نیم سال اول گاه به گاه از آزمون های قبلی استفاده می کردم، در نیم سال دوم از منابع آزمونی نیز بیشتر استفاده کردم تا علاوه بر منابع تستی درسنامه ای با منابع آزمونی قوی تر شوم.
فکر می کنید مهم ترین ویژگی که شما دارید و باعث می شود خوب درس بخوانید، چیست؟
به نظرم مهم ترین ویژگی من داشتن اعتماد به نفس و امید بود و من به خودم یاد داده بودم که افکار منفی را از خودم دور کنم و با افکار مثبت به آینده خودم فکر کنم و این خود باعث افزایش اعتماد به نفس من میشد.
- آیا در برنامه ریزی زمانی را به استراحت و تفریح اختصاص می دهید؟ چه کارهایی می کنید؟
در برنامه ریزی خودم بین نیم تا یک ساعت از آخر شب را برای خودم اختصاص داده بودم و در این مدت به آهنگ های انگیزشی گوش می دادم یا گاهی به پیاده روی شبانه می رفتم و همینطور هر جمعه مقدار 2ساعت را برای دیدن یک فیلم سینمایی برای خودم می گذاشتم.
- آیا خواندن و نوشتن را قبل از دوران مدرسه یاد گرفتید؟ چه کسی به شما یاد داد؟
خیر، من خواندن و نوشتن را از دوران مدرسه (کلاس آمادگی و اول) یاد گرفتم.
- قبل از دوران دبستان پدر و مادر برای شما کتاب می خواندند؟ چه کتابهایی؟ الان مطالعه غیردرسی دارید؟
قبل از دوران مدرسه معمولاً پدر و مادرم شعرهای محلی و قدیمی را برایم می خواندند، بله الان علاوه بر مطالعه برای دانشگاه به مطالعه غیر درسی نیز می پردازم.
- آیا برای درس خواندن با دوستان صمیمی خود در ارتباط هستید؟ در مورد چه چیزی با هم گفت و گو می کنید؟ وضعیت درسی دوستان شما چگونه است؟
بله هم در زمان کنکور و هم بعد از آن برای درس خواندن با دوستان صمیمی خودم در ارتباط بودم، معمولاً در مورد پیشرفت خود در درس یا چگونگی رفع اشکالات مان در درس بحث می کردیم، وضعیت درسی دوستانم بسیار خوب است.
مصاحبه گر : حمید مینایی