اولیای محترم، اینبار از نه از زبان فیلسوفان یا نخبگان بلکه از زبان یک راننده اتومبیلرانی معروف به نام مایکل شوماخر مقدمه رو شروع می کنم. در مصاحبه ای وقتی از او پرسیدند رمز قهرمانی و موفقیت تو چیست این چند جمله را گفت:
مطالعه کردم وقتی که دیگران در خواب بودند .تصمیم گرفتم وقتی که دیگران مردد بودند.خود را آماده کردم وقتی که دیگران درخیال پردازی بودند. شروع کردم وقتی که دیگران در حال تعلل بودند.کار کردم وقتی که دیگران در حال آرزو کردن بودند. پافشاری کردم وقتی که دیگران در حال رها کردن بودند و مهمترین رمز موفقيت من اين است كه زماني كه ديگران ترمز مي گيرند، من گاز مي دهم.
اولیای عزیز شما مهمترین اصل سبقت فرزندتان از سایرین در نیم سال دوم هستید . همین امروز دفترچه ای را تهیه کنید که سر فصل هایش این ها باشد.
ابتدا جایگاه فرزندتان را بشناسید:
شما اول باید بدانید فرزندتان در کدام جایگاه ترازی است و او را نسبت به هم ترازانش بسنحید. بازه های ترازی به 6 دسته ی (زیر4000، 4000 تا 4750، 4750 تا 5500، 5500 تا 6250، 6250 تا 7000 و ترازهایی بالای 7000) تقسیم می شوند. سپس بروید به صفحه شخصی پشتیبان و کارنامه 5 نوع درس را دریافت کنید. زیرا کارنامه فرزندتان را با هم بازه های خود می سنجد. مهمترین نکته این است که پیشرفت را باید باید پله ای ببنید نه از مثل کوه..
نقاط قوت پایدار، قوت، نیاز به اندکی تلاش، نوسانی و چالشی فرزند خود را یادداشت کنید.
اول از نقاط قوت پایدار و قوت در کارنامه 5 نوع درس شروع کنید و از فرزندتان بخواهید در نقاط قوت ها روشهای کشف شده اش را به شما بگوید و آن ها را به درسهایی که نوسانی و چالشی هستند بسط دهد و در نقاط قوت دچار هیجان نشود زیرا کنترل صحیح هوش هیجانی (مانند رها نکردن نقاط قوت و ...) باعث تبدیل نقاط قوت به قوت پایدار می شود.
تشویق های کوتاه مدت تعیین کنید. حتی برای افزایش یک نمره در هدف گذاری یک درس
همیشه تاثیرات هدف گذاری های کوتاه مدت بیشتر از بلند بوده است. همینطور تشویق های کوتاه مدت شما تاثیر بزرگی در جهش های پیوسته و پله ای دارد.
اضطراب ها را در نقاط نوسانی و چالشی زیاد نکنید
اظطراب با عملکرد ارتباط عکس دارد. بسیار شنیده اید که فرزندتان با آنکه مبحث مربوط به آزمون را خوانده اما به خاطر اضطراب به هدف گذاری تعییین کرده اش نرسیده است. بزرگترین عامل آن استرس است.
پیوستکی حضور فرزندتان در آزمون های نیم سال دوم بهترین زمان برای سبقتش ازسایرین است
از یک آماری شروع می کنم که از سال گذشته توسط آقای قلم چی در مقاله اخیرش ارائه شد. درصد حضور کل کشور دانش آموزان از ابتدای تابستان در آزمن ها از 87 درصد شروع شد و هر چه به پایان سال نزدیک می شدیم کم تر و در آزمون 23 خرداد سال گذشته به 52 درصد رسید. همبشه ثابت شده است در کانون که آنها که غیبت نمی کنند نتیجه خیلی بهتری می گیرند. زیرا حضور در آزمون ها به فرزندتان کمک می کند شناخت خودش و شمارا از نقاطی که اشاره کردم بشناسد. اشتباه کردن را سرمشقی برای اشتباه نکردن در آزمون بعد قرار می دهد.
دلایل غیبت فرزندتان را بدانید و از بین ببرید.
به طور کلی با گذر زمان، دلایلی مانند خستگی و تکرار و ... از عوامل اصلی غیبت ها می شوند. اینجا نوبت استارت زردن برای سبقت گرفتن فرزند شماست اگر این دلایل را درست بشناسید و ازبین ببرید.
نوروز بهترین دروان برای طلایی شدن
اول به اصلی ترین رمز موفقیت شوماخر اشاره می کنم: پافشاری کردم وقتی که دیگران در حال رها کردن بودند و مهمترین رمز موفقيت من اين است كه زماني كه ديگران ترمز مي گيرند، من گاز مي دهم. اولیای محترم محیط را در این دوران برای فرزندتان آماده کنید. زیرا در این دوران است که دانش آموز می تواند عقب ماندگی ها ی خود را جبران کند، ضعف ها را از بهبود بخشد و و نقاط قوت خود را تثبیت نماید.