در سال کنکور، کارهای زیادی را باید انجام دهید؛ اما تعدادی از آنها ریشهای و اساسی هستند و به بقیهی فعالیتهای شما جهت میدهند. افزایش ساعت مطالعه و ایجاد تعادل در کارها از کارهای اساسی و مؤثر و شاخص تعیینکنندهای برای موفقیتاند. در طول سال کنکور باید علاوه بر درسهای سال دوازدهم، کتابهای دهم و یازدهم را نیز بخوانید و مهارت کافی برای حل مسئله و تست به دست آورید.
برای رسیدن به این هدف باید نسبت به سالهای قبل، زمان بیشتری به درسخواندن اختصاص دهید؛ زیرا کارهای شما چند برابر شده است. این افزایش ساعت مطالعه حد کمّی ندارد؛ ولی حد کیفی دارد؛ یعنی تا وقتی که یاد میگیرید، بخوانید. شاخص این عملکرد هم در دفتر برنامهریزی ساعت مطالعهی روزانه و هفتگی است.
موضوع مهم بعدی ایجاد تعادل است؛ یعنی بین موضوعات مختلف تعادل برقرار کنید؛ تعادل بین ساعت مطالعهی درسها، تستی و تشریحیخواندن، عمومی و اختصاصی، دوازدهم و پایه، مطالعه و استراحت و کارهای دیگر. باید با هوشمندی و برنامهریزی و البته گفتوگو با مشاور و پشتیبان و معلم خود، این تعادلها را پیدا کرده و آنها را در برنامهی خود ایجاد کنید. تعادل و ساعت مطالعه دو عامل اصلی موفقیت هستند.
