توجه به تغذیهی دانشآموزان در زمان امتحانات بسیار مهم و ضروری میباشد. دانشآموزان و حتی بزرگسالان نیاز دارند در طول امتحانات مواد غذایی خاصی مصرف نمایند که مواد مغذی مورد نیاز بدن آنها را تامین نماید تا بتوانند سریعتر و بهتر بیندیشند و حافظهی بهتری داشته باشند. ضمنا باید از مصرف غذاهایی که آنها را خوابآلوده مینماید پرهیز نمایند.
مصرف غذاهای چرب و سرشار از روغن و غذاهای پرادویه به زمان بیشتری برای هضم شدن نیاز دارند، دانشآموز را سست مینماید و نباید پیش از امتحان از آنها استفاده شود.
بادام دانهای با ارزش برای تقویت حافظه است. میتوان بادام را در طول شب خیس کرد و صبح پوست آن را گرفت و با عسل طبیعی یا شیر به دانشآموز داد.
مصرف انگور باعث تقویت اعصاب، مغز، هوش و حافظه میگردد.
خرما به دلیل داشتن کلسیم و فسفر فراوان موجب تقویت سلولهای عصبی، مغز و فعالیتهای فکری میشود.
مواد معدنی موجود در شیر و محصولات لبنی، سیب، زردآلو، موز،گریپ فروت، عسل طبیعی، کیوی، پرتقال، آلو،گیلاس، توتفرنگی، انجیر، خرما، سیبزمینی، غلات کامل، دانههای روغنی، سبزیجات سبزبرگ، ماهی و گوشت به هوشیاری ذهن کودکان در زمان امتحانات کمک مینماید.
استفاده از میانوعدههای سبک و مغذی مانند میوهها، آبمیوههای طبیعی، شیرها و مغزها نیز برای از بین بردن خستگی دانشآموزان مفید است.
رفتن دانشآموزان به جلسهی امتحان با گرسنگی باعث عدم تمرکز در جلسهی امتحان میشود.
مصرف غذاهای شور و نمکی مانند پفک و چیپس پیش از امتحان باعث تشنگی میشود. همچنین غذاهای نفاخ ممکن است باعث دلدرد و نفخ شود و نباید مصرف شود. دادن وعدههای غذایی سنگین و حجیم در طول روز و در دفعات کم باعث خوابآلودگی دانشآموز شده و او را بیحال و سست مینماید.
