ثبت پرنده کمیاب ایرانی با نام مونیای هندی

دانشجوی دکتری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ثبت یک گونه پرنده کمیاب إیرانی با نام مونیای هندی در کمیته ملی ثبت پرندگان ایران شد.

ثبت پرنده کمیاب ایرانی با نام مونیای هندی

دانشجوی دکتری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ثبت یک گونه پرنده کمیاب إیرانی با نام مونیای هندی در کمیته ملی ثبت پرندگان ایران شد.

 أمیر فرح نسب دانشجوی دکتری علوم محیط زیست- تنوع زیستی این واحد دانشگاهی در رابطه با این گونه پرنده گفت: این پرنده کمیاب با نام فارسی مونیای هندی(سهره ریز) ، نام انگلیسی: Indian Silverbill و نام علمی: Lonchura malabarica شناخته می شود.
وی با بیان اینکه این پرنده 11 سانتی متر طول دارد و نر و ماده آن شبیه به یکدیگر هستند، ادامه داد: مونیای هندی، پرنده ای است کوچک با پر و بالی قهوه ای رنگ از راسته ی گنجشک سانان و از تیره ی استریلدیده که منقاری نسبتاً بزرگ و مخروطی شکل و دمی دراز و نوک تیز دارد و معمولاً در گروه های کوچک دیده شده و به صورت دسته جمعی زندگی می کند.
فرح نسب افزود: تارک و سطح پشتی این پرنده به رنگ قهوه ای و پشت گردنش کمی کمرنگ تر و صورتش خاکستری رنگ است و نوار کوتاه ناواضح نخودی رنگی در بالای چشم و حد فاصل منقار تا چشمانش دیده می شود.
وی توضیح داد: شاهپرهای بال های مونیای هندی به رنگ سیاه است، دمی بلند و نوک تیز، به رنگ قهوه ای مایل به سیاه دارد که پرهای وسطی دمش بلندتر هستند.
به گفته این پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات، این پرنده، منقاری مخروطی شکل و به رنگ خاکستری مایل به آبی دارد که نیمه پایینی آن کمی کمرنگ تر و بیشتر متمایل به آبی است و چشمانش سیاه و پاهایش به رنگ صورتی گوشتی است.

فرح نسب در مورد زیستگاه این پرنده گفت: مونیای هندی عمدتاً در دشت ها یافت می شود، اگرچه گاهی در نزدیکی آب نیز مشاهده شده است و معمولا در زیستگاه های خشک و فضای باز با درختان پراکنده، کشتزارها، علفزارهای خشک، انگورکاری ها، درختان خرما و در میان بوته های خاردار زیست می کند. لانه اش را بیضی شکل و به صورت آویزان در روی شاخه های بیرونی درختان یا میان بوته ها می سازد.

منبع :

Menu