رشته‌ی مهندسی کشاورزی-صنایع غذایی از دیدگاه یک کارشناس ارشد

اگر جزو کسانی هستید که از مطالعه‌ی محض یک درس یا یک علم به ستوه می‌آیید و علاقه مند به تنوع هستید،این رشته برای شما بسیار دوست داشتنی خواهد بود.

رشته‌ی مهندسی کشاورزی-صنایع غذایی از دیدگاه یک کارشناس ارشد


برای مشاهده معرفی رشته مهندسی کشاورزی کلیک کنید


اگرجزو کساني هستيد که از مطالعه ي محض يک درس يا يک علم به ستوه مي آييد و علاقه مندبه تنوع هستيد،اين رشته براي شما بسيار دوست داشتني خواهد بود.

رشتهمهندسي کشاورزي گرايش علوم و صنايع غذايي، دانش و علم  تبديل مواد اوليهکشاورزي و دامي به محصولاتي با ارزش طعمي و محتوايي بالا و نيز قابليت نگهداري وبسته بندي در شرايط مختلف مکاني و زماني مي باشد. درس شيمي و زيست در اين رشتهاهميت زيادي دارد .و به عبارتي بيش از 25 واحد از دروس 4 ساله اين رشته،مربوط بهاين دو درس ميباشد.

برايتهيه يک محصول با کيفيت و ماندگاري بالا،بايد لحظه به لحظه در پروسه توليد درکارخانه از زمان ورود تا زمان خروج از کارخانه، کنترل و آزمايش شود.در واقعمتخصصان صنايع غذايي در يک کارخانه در 3 قسمت مختلف، امکان کار دارند.

 

1-     مسئول فني : هر کارخانه برايارائه محصول خود به بازار نياز به تاييد يک متخصص صنايع غذايي دارد.مسئول فنيکارخانه، بر پروسه توليد و عمل کرد کارگران خط توليد نظارت مي کند.

2-    آزمايشگاه ميکروبي:انجام آزمايشات ميکروبي خطتوليد(نمونه برداري از ماده خام ورودي به کارخانه تا محصول نهايي)

3-   بخش تحقيقات و توسعه (R&D)

 

البتهاگر فرد خلاقي باشيد و بتوانيد سرمايه اي نيز فراهم کنيد،مي توانيد خودتان يککارگاه کوچک صنايع غذايي به راه بياندازيد.به عبارتي خودتان رئيس خودتان باشيد.!

يکنکته را فراموش نکنيد که يک متخصص صنايع غذايي بايد فردي صبور در محيط کارخانه وبرخورد با کارگران با شد،علاقه مندي به کار گروهي،نظم و دقت نيز از مشخصه هاي يکمتخصص صنايع غذايي موفق است.

 

درسهاي اين رشته در طول تحصيل:

دروس پايه: رياضيات، فيزيک، شيميعمومي، شيمي آلي، شيمي تجزيه، شيمي فيزيک، بيوشيمي مقدماتي، فيزيولوژي،ميکروبشناسي عمومي،آمار،اصول کامپيوتر،.

 

دروس اصلي: ميکروب شناسي موادغذايي،شيمي مواد غذايي،زبان تخصصي، ،اصول مهندسي وماشين آلات صنايع غذايي،بهداشتکارگاه ها و کارخانجات مواد غذايي،اصول تغذيه ،آب وفاضلاب کارخانجات موادغذايي،اصول مديريت،تجزيه مواد غذايي ،اصول وروش هاي نگهداري مواد غذايي،اصول کنترلکيفي وقوانين.

 

دروس تخصصي: بيوتکنولوژي در صنايعغذايي،کنترل کيفي مواد غذايي،صنايع روغن،صنايع محصولات قنادي ونوشابه،صنايه شيرولبنيات،صنايع غلات،صنايع سبزي وميوه،صنايع گوشت و مرغ وشيلات،صنايع قند، صنايعبسته بندي، سمينار، تاثير فرآيند بر ارزش غذا، شناخت وکاربرد دستگاه هايآزمايشگاهي، کارآموزي.

 

ودر نهايت پاسخ به 2 سوال متداول :

1-تفاوترشته مهندسي شيمي گرايش صنايع غذايي با اين رشته: مهندسي شيمي به بررسي و طراحيدستگاه هاي توليد مواد غذايي و يا به عبارتي با بخش فني کارخانه سر و کار دارد.امارشته کشاورزي صنايع غذايي با خود مواد غذايي و پروسه اي که از نظر شيميايي وميکروبي روي آن انجام ميگيرد،مرتبط است

2-همچنينلازم است بگويم که اين رشته بر خلاف اسمش،هيچ ارتباط مستقيمي با علوم دامي وکشاورزي ندارد.در واقع هيچ وقت گذرتان به باغ و مزرعه نخواهد افتاد.

 

 

Menu