نکات مهم 4 درس اول علوم- به همراه 10 سؤال- لیلا خداوردیان

ابتدا نکات مهم را بخوانید و سپس به 10 سؤال داده شده پاسخ دهید.

نکات مهم 4 درس اول علوم- به همراه 10 سؤال- لیلا خداوردیان

«دوره درس‌های 1 تا 4»

شما برای حرکت کردن، نفس کشیدن، صحبت کردن، کار کردن، فکر کردن، نوشتن، غذا خوردن و انجام دادن همه‌ی کارها به غذای سالم و مناسب نیاز دارید.

طبقه‌بندی خوراکی‌ها

مواد دارای نشاسته: در غذاهایی مثل انواع نان، سیب‌زمینی و برنج و . . . وجود دارد. این مواد منبع اصلی انرژی برای بدن انسان هستند.

چربی‌ها: در روغن‌های گیاهی مثل روغن زیتون، روغن آفتابگردان و روغن ذرت یافت می‌شوند. کره و خامه هم در این گروه قرار می‌گیرند. چربی‌ها بیش‌تر از مواد دارای نشاسته انرژی دارند. چربی‌ها که در زیر پوست بدن ذخیره می‌شوند و در حفظ دمای بدن نقش مهمی دارند.

پروتئین‌ها: موادی مانند گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، گروه شیر و لبنیات و حبوباتی مثل نخود و لوبیا سرشار از پروتئین هستند. پروتئین‌ها در رشد بدن و ترمیم اندام آسیب‌دیده‌ی بدن نقش مهمی دارند.

گروه میوه‌ها و سبزیجات: انواع میوه‌ها و سبزیجات دارای ویتامین‌های مورد نیاز بدن ما هستند. ویتامین‌ها موادی هستند که بدن ما به مقدار بسیار کمی از آن‌ها احتیاج دارد و برای تندرستی و سلامت ما لازم هستند. هم‌چنین بیش‌تر میوه‌ها دارای قند طبیعی می‌باشند که باعث رساندن انرژی به بدن ما می‌شوند.

مواد اطراف ما دارای سه حالت جامد، مایع و گاز هستند.

انسان و همه‌ی گیاهان و جانورن برای زنده ماندن به هوا نیاز دارند.

برای اندازه‌گیری مقدار مایعات از واحدی به نام لیتر استفاده می‌شود.

واحد اندازه‌گیری جرم اجسام کیلوگرم است. وقتی مقدار کمی از ماده‌ای را نیاز داشته باشیم، از مقیاس اندازه‌گیری گرم استفاده می‌کنیم.

مقدار ماده‌ی تشکیل دهنده‌ی هر جسم را جرم آن جسم می‌نامند.

جاهای خالی را با کلمات مناسب کامل کنید.

1- ما برای حرکت کردن، . . . ، . . .، . . . و انجام دادن همه‌ی کارها به غذای سالم نیاز داریم.

2- خوراکی‌ها به مواد نشاسته‌ای، گروه میوه‌ها و سبزیجات، . . . و . . . تقسیم می‌شوند.

3- مواد اطراف ما سه حالت جامد، . . . و . . . دارند.

4- انسان‌ها و همه‌ی گیاهان و جانوران برای زنده ماندن به . . . نیاز دارند.

5- مواد گوناگون بر اثر . . . و . . . از حالتی به حالت دیگر تبدیل می‌شوند.

6- برای اندازه‌گیری مقدار مایعات از واحدی به نام . . . استفاده می‌شود.

7- جرم اجسام را به وسیله‌ی . . . اندازه‌گیری می‌کنند.

8- واحد اندازه‌گیری جرم اجسام . . . است و برای اندازه‌گيري مقدار کم از واحد . . . استفاده می‌شود.

9- مقدار ماده‌ی تشکیل‌دهنده‌ی هر جسم را . . . آن جسم می‌نامند.

10- استفاده‌ی زیاد از . . . و . . . به بدن ما آسیب می‌رساند.

Menu