به گزارش بهداشت نیوز شکر انواع مختلفی دارد، اما شکر سفید وقهوهای محبوبیت بیشتری درمیان مردم پیدا کرده است. فواید شکر سفید و قهوهای از لحاظ تغذیه ای مشابه هم هستند. اما شکر قهوهای فقط کمی مواد مغزی تری نسبت به شکر سفید دارد. شکر سفید و قهوهای هر دو از محصولات گیاه نیشکر و چغندر قند هستند پس ارزش غذایی آنها کاملا مشابه هم خواهد بود. یکی از مهمترین تفاوتهای بین این دو، بالا بودن مقدار کلسیم، آهن و پتاسیم در شکر قهوهای نسبت به سفید است. شکر قهوهای کالری کمتری نسبت به شکر سفید دارد. تفاوتهای اصلی میان این دو در طعم و رنگ است.
شکر از دو گیاه نیشکر و چغندر قند تهیه میشود. در فرآیند پالایش قند دو محصول شکر و شیره قند یا همان ملاس تولید میشود. شکری که کمتر پردازش شده و حاوی مقادیر قابل توجهی ملاس است، همان شکر قهوهای است مفیدتر خواهد بود. برای تولید شکر سفید از دستگاه سانتریفیوژ استفده می شود. سانتریفیوژ یک ماشین است که به سرعت میچرخد تا کریستالهای شکر را از ملاس جدا کند.
از شکر سفید وقهوهای میتوان برای تهیه انواع دسر، نوشیدنی ها، کیک، کوکی، کلوچه و شیرینی استفاده کرد. توجه داشته باشید که شکر قهوهای به دلیل ملاس موجود در آن رطوبت بیشتری دارد و بافت نرمتر و مرطوب تری به محصول خواهد داد.
هر دو میتوانند برای بدن مضر باشند. مهم این است که شکر، عامل مهمی در شیوع چاقی و علت اصلی بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی خواهد بود. به همین دلیل، توصیه میشود که مصرف آن را محدود کنید.
