منابع مطالعاتی رتبه‌ی 48 کنکور انسانی :نازنین سنگستانی

صحبت‌های نازنین سنگستانی از همدان، رتبه‌ی 48 منطقه‌ی 2 رشته‌ی انسانی در مورد منابع نیم‌سال دوم در زیر آمده است (او هم‌اکنون دانشجوی رشته‌ی حقوق دانشگاه شهید بهشتی است):

منابع مطالعاتی رتبه‌ی 48 کنکور انسانی :نازنین سنگستانی

صحبت‌های نازنین سنگستانی از همدان، رتبه‌ی 48 منطقه‌ی 2 رشته‌ی انسانی در مورد منابع نیم‌سال دوم در زیر آمده است (او هم‌اکنون دانشجوی رشته‌ی حقوق دانشگاه شهید بهشتی است):

کتاب‌های آبی را امیدوارم تاکنون دانش‌آموزان استفاده کرده باشند. تاثیرگذارترین کتاب آبی رشته‌ی انسانی را عربی کنکور می‌دانم. کتاب عربی کنکور، ویژه‌ی رشته‌ی انسانی نیست و برای همه‌ی رشته‌ها کاربرد دارد. دانش‌آموزان رشته‌ی انسانی غالبا عربی اختصاصی را بیشتر از عمومی در کنکور پاسخ می‌دهند چون عربی عمومی درک مطلب و متن دارد. من عربی عمومی را در کنکور انسانی بالا زدم و در کنکور زبان هم 100 % زدم. از سال سوم از این کتاب استفاده کردم. این کتاب خیلی خاص است چون سوالات آن کاملا استاندارد هستند. در ابتدای هر قسمت سوالات کنکور آمده است ولی چینش سوالات از ساده به دشوار است و به مرور پیشرفت خودتان را احساس می‌کنید و این کتاب شامل درک مطلب و بخش‌های دیگر است.

 در روانشناسی و منطق و ریاضی و دیگر دروس هم کتاب‌های آبی موجود هستند.

من از دوم دبیرستان که رشته‌ی انسانی را انتخاب کردم می‌خواستم برتر شوم و کتاب ریاضی آبی را دنبال می‌کردم چون یکی از شاخصه‌های برتر شدن در رشته‌ی انسانی این است که در ریاضی قوی باشید و این درس را در کنکور 86 درصد زدم و منبع اصلی من کتاب آبی بود. اگر درصدهای برترها را هم نگاه کنید می‌بینید که درصد ریاضی در این رشته، رتبه‌ها را جابجا می‌کند.

 از سال دوم دانش‌آموز رشته‌ی انسانی بودید ولی ریاضی شما خوب است و به ریاضی توجه می‌کردید. در دنیا یک درس وجود دارد و آن ریاضیات است و این حرف من نیست. مردم باید در مدرسه قدرت تفکر را یاد بگیرند و ریاضیات و کار کردن با کامپیوتر را چرا که در دنیای کنونی با یک کلیک می‌توان به بسیاری از دانش‌ها دست پیدا کرد. امروزه در دنیا این مهم است که هنگام خواندن یک مطلب، چقدر آن متن را می‌فهمید و چقدر ریاضی بلد هستید و چقدر می‌توانید با کامپیوتر کار کنید؟

منبع دیگری که به آن اشاره می‌کنم و خودم هم استفاده کردم آبی منطق است. مهم‌ترین منبع منطق و فلسفه کتاب درسی است و من بارها کتاب 90 صفحه‌ای منطق را خوانده بودم و این درس طوری است که ازخط به خط آن به گونه‌ای سوال می‌دهند که در پاسخ مشکل خواهید داشت در کتاب آبی منطق که به من خیلی کمک کرد، از مطالب جدیدی که قبلا زیاد سوال نیامده سوال طرح شده است. سطح سوالات در آزمون‌های کانون امسال بالاتر رفته است در سال گذشته من در آزمون‌ها این درس را 100 درصد می‌زدم ولی در کنکور 50 درصد زدم (هر چند در انسانی درصد 50 برای منطق درصد بالایی است).

تصمیم دارید چه شغلی را انتخاب کنید؟ وکالت یا پژوهش‌گری؟

حقوق بین‌الملل. چون در قرن 21 برای تاثیرگذاری بیشتر برای من به نظرم این رشته خیلی مناسب است.

یک فاصله بین آزمون 3 دی و 24 دی داریم. هرچند در آزمون 23 دی پایه را نداریم ولی توصیه می‌کنم دانش‌آموزان یک یا دو درس از پایه را که فکر می‌کنند برای جمع‌بندی آن زمان ندارند را در این ایام بخوانند. من در این ایام روی ریاضی 3 و آمار و منطق تمرکز کردم و آن‌ها را در ایام امتحانات خواندم. در عین حال معدل ترم اولم هم 20 شد چون تمرکزم روی درس‌هایم بود و مهم‌ترین منبع من کتاب درسی بود. اگر از تابستان یا اول ترم خوانده باشید امکان ندارد در امتحان های مدرسه نتیجه خوبی نگیرید. کلا در طول امتحانات یک یا دو درس اساسی پایه را که نیاز به کار دارد و تاثیرگذار است را انتخاب کنید و در بازه‌ی زمانی 3 تا 24 دی کار کنید.

از الان شروع کنید کتاب‌های نیم سال دوم کانون را ببیند از صحبت‌های برترها استفاده کنید و منابع نیم‌سال دوم خودتان را مهندسی کنید، هم‌چنین در دو آزمون جمع‌بندی بعدی یعنی 24 دی و 8 بهمن غیبت نکنید.

تهیه و تنظیم

ناهید منجمی

فایل های ضمیمه

روش مطالعه‌ی نازنین سنگستانی در ایام امتحانات