علی عقلمندی
پایه: دوازدهم انسانی
نام شهر و استان: تبریز، آذربایجان شرقی
میانگین تراز: 7589
سال های حضور در کانون: 3 سال
تعداد کل آزمون ها: 80 آزمون
تحصیلات مادر: فوق لیسانس الهیات و معارف اسلامی
تحصیلات پدر: فوق لیسانس حقوق
مصاحبه کننده: حمیدرضا اکبریان
شما چگونه با کانون آشنا شدید؟ فرد خاصی توصیه کرد؟
به توصیه ی اساتید و مشاوران مدرسه از پایه ی دهم برای آمادگی بیشتر در کنکور سراسری، آزمون های کانون را شرکت کردم.
دستاورد شما از شرکت در آزمون های کانون چه بود؟
مهم ترین ویژگی آزمون های کانون از نظر بنده، برنامه راهبردی آن است که باعث میشود در مطالعه ی دروس منظم شویم و دچار سردرگمی نشویم. میتوانیم معلومات خودمان را بسنجیم، نقاط قوت و ضعف خود را متوجه شویم و برنامه دقیقتر و بهتری برای خودمان بنویسیم.
چرا این تعداد آزمون (80 آزمون) شرکت کردید؟ خسته نشدید؟
اگر در آزمون ها و مطالعه دروس استمرار و پیوستگی نداشته باشیم، به نتیجه نمیرسیم. همچنین اگر در یک آزمون شرکت نکنیم، از برنامه عقب میافتیم و جبران آن سخت و دشوار میشود.
پشتیبان تحصیلی شما در منزل چه کسی است؟
بیشتر پدرم پیگیر وضعیت تحصیلی بنده هستند.
آیا در آزمون هدفگذاری و مشابه پارسال هم شرکت میکنید؟ دلیل آن چیست؟
بله، چون به نظرم سوالات خوب و با کیفیتی دارند. برای آزمون اصلی ذهنمان آماده تر میشود، مطالب خوانده شده را میسنجیم و آماده ی آزمون میشویم.
از کدام یک از کارنامههای جعبه ابزار کارنامه استفاده میکنید؟ دلیل استفاده از هر کارنامه را ذکر کنید.
کارنامه اصلی: دید جامعی در مورد وضعیت آزمون به ما میدهد.
کارنامه 5 نوع درس: نقاط قوت و ضعف را به ما نشان میدهد و کمک شایانی به برنامهریزی بهتر و دقیق تر برای آزمون های پیشرو میکند.
مطابق برنامهی راهبردی درس میخوانید؟ چگونه برنامهریزی میکنید؟
بله کاملا منطبق برنامه راهبردی مطالعه میکنم. دروس دوازدهم و پایه را به صورت موازی پیش میبرم، اما اوایل هفته نخست، تمرکزم روی پایه دوازدهم است، تا سه شنبه هفته دوم تمام مباحث آزمون را تمام می کنم. چهارشنبه و پنجشنبه هم آزمون مشابه پارسال را بررسی میکنم و دروس را برای آزمون دوره میکنم.
کدام درس ها نقطه قوت شماست؟ روش مطالعه این درس ها چگونه است؟ در مدرسه یا آزمون ها چه نمره ای برای این درس ها کسب میکنید؟
عربی(90%-80%) : از نظر من در درس عربی با تکنیک و روش خاصی نمی شود به نتیجه رسید بلکه باید بر مباحث پایه (حتی دروس متوسطه اول) تسلط کامل داشت چرا که دروس عربی کاملا به هم پیوسته هستند و حذف کردن یا مشکل در یک درس بر کل مطالب تاثیرگذار است. برای مطالعه هم، اول کتاب درسی را به صورت کامل میخوانم، متون را تجزیه و ترکیب میکنم، قواعد را کار میکنم و سپس تست میزنم. همچنین مطالعه ی روزانه و مستمر عربی هم به تسلط بیشتر کمک میکند.
فلسفه (70%-60%) : درسی چالشی و بسیار مفهومی می باشد، به همین دلیل باید کلمه به کلمه ی کتاب درسی را تسلط داشت. از اشتباهاتی که به نظرم دانش آموزان انجام میدهند، این است که کتاب درسی را کار نمیکنند و در عوض به درسنامه های خلاصه شده اکتفا میکنند.
در طول این سال ها درسی بوده که ضعیف باشید اما با تغییر روش، آن را به نقطه قوت تبدیل کرده باشید؟ کدام درس؟ چه کاری کردید؟
بله درس منطق جزو نقاط ضعف بنده بود که با تغییر منبع توانستم آن را به نقاط قوتم اضافه کنم.
روزی چند ساعت درس میخوانید؟ چند درصد زمان خودتان را به تست زدن اختصاص میدهید؟
در ایام مدرسه 6-5 ساعت و در ایام تعطیل به صورت میانگین 10 ساعت روزانه مطالعه دارم. قاعدتا در اوایل هفته ی نخست تست های کمتری میزنم و هر چه به آزمون نزدیکتر شویم، تعداد تست ها افزایش مییاید اما به صورت میانگین 40% زمانم را به تست اختصاص میدهم.
در کارنامه ابتدا به سراغ دیدن نمره کدام درس ها میروید؟ ایرادات هر درس را چگونه برطرف میکنید؟
معمولا درس ریاضی؛ زیرا که تراز افزوده ی زیادی دارد. برای تحلیل آزمون، دوباره سوال به سوال تست ها را بررسی میکنم، با تمرکز بر روی سوالات غلط و نزده سعی میکنم نکات هر سوال را یاد بگیرم و در صورت لزوم آن را یادداشت کنم. برای سوالاتی که اشتباه پاسخ دادم، تلاش میکنم دیگر آن ها را تکرار نکنم و دلیل هر اشتباه هم کنار سوال یادداشت میکنم.
آیا اعضای خانواده کارنامهی شما را میبینند؟ اگر افت داشته باشید برخورد آن ها با این افت چگونه است؟
بله پدر و مادر هر دو کارنامه ی آزمون ها را میبینند و در صورت افت با صحبت هایشان انگیزه و انرژی بیشتر به من میدهند تا در آزمون بعد جبران کنم.
دفتر برنامه ریزی دارید؟ تکمیل این دفتر چه کمکی به شما از لحاظ درسی و غیردرسی کرده است؟
بله، به نظرم نوشتن فعالیت های روزانه باعث رقابت با خود میشود و سعی میکنیم هر بار بهتر از قبل بشویم.
کدام یک از کتاب های کانون را استفاده میکنید؟ این کتاب ها چه ویژگیهایی دارند؟
آبی پیمانه ای ریاضی و آمار: تست های سطح بالا و با کیفیتی دارد. طبقه بندی خوب و منطق پیمانه، آزمون های جمعبندی هم کمک کننده هستند. نسبت به کتاب های مشابه، سطح سوالات بالاتر هستند.
آبی پیمانه ای تاریخ و جغرافیا: خلاصه ی درسنامه خوب و کاربردی و همچنین دارا بودن تست های آموزشی برای تثبیت مطالب خوانده شده.
دلیل این که در آزمونهای تابستان شرکت کرده اید چه بود؟
تابستان زمان خوبی برای جمع بندی دروس پایه است. قبل از آزمون های اصلی مهر میتوانیم خودمان را بسنجیم. همچنین با توجه به تعطیلی مدارس از فضای درسی فاصله نگیریم.
چه تصمیماتی برای بهتر شدن در نیم سال دوم گرفته اید؟
ساعت مطالعه ی بیشتر و استفاده از منابع جدید و بهتر برنامه من برای نیمسال دوم است.
فکر میکنید مهم ترین ویژگی که شما دارید و باعث میشود خوب درس بخوانید، چیست؟
تداوم و استمرار. اینکه از پایه ی دهم به صورت کنکوری مطالب را کار کردم و همچنین در تابستان جمع بندی مطالب پایه را انجام دادم، کمک کرده است تسلط بیشتر بر موضوعات داشته باشم. همچنین وسواس زیادی بر استفاده از منابع مطالعاتی دارم و از کلاس ها و منابع بی فایده اجتناب میکنم.
آیا در برنامه ریزی زمانی را به استراحت و تفریح اختصاص میدهید؟ چه کارهایی میکنید؟
بعد از آزمون با دوستانم وقت میگذرانم. هر شب قبل از خواب موسیقی های بی کلام و آرامش بخش گوش میدهم. به دلیل علاقه ای که به فلسفه دارم، سخنرانی های صاحب نظران را میبینم و کتاب های مختلفی در این حوزه مطالعه میکنم.
آیا خواندن و نوشتن را قبل از دوران مدرسه یاد گرفتید؟ چه کسی به شما یاد داد؟
بله قبل از کلاس اول، به خاطر آموزشگاهی که رفتم خواندن و نوشتن را بلد بودم.
قبل از دوران دبستان پدر و مادر برای شما کتاب می خواندند؟ چه کتابهایی؟ الان مطالعه غیردرسی دارید؟
بله کتاب های داستان مخصوصا در مورد پیامبران. به دلیل اینکه خودشان در آن زمان محصل بودند و مطالعه ی زیادی داشتند، من با این که بلد نبودم اما کتاب ها را جلوی خودم میگذاشتم و انگیزه برای مطالعه میگرفتم. در حوزه ی فلسفه و منطق، اشعار فارسی و کتاب هایی در مورد توسعه ی فردی و انگیزشی میخوانم.
رشته و دانشگاه پشتیبان ویژه ی شما چیست؟ ایشان چه کمکی به شما میکنند؟
علوم قضایی دانشگاه علوم قضایی تهران. وضعیت تحصیلی ام را پیگیری میکنند. اهداف کلی و میان مدت را برای برنامه ریزی به من میگویند. همچنین زمانی که با ایشان صحبت میکنم انگیزه میگیرم و تاثیر زیادی بر مطالعه ی دروسم میگذارد.
وضعیت درسی شما در مدرسه چگونه هست؟
بنده خوشبختانه همیشه شاگرد اول مدرسه ام هستم.