گفت‌و‌گو با محمدجواد راعی تبار، دانش آموز برتر دوازدهم تجربی

بزرگترین دستاورد من در کانون، منظم شدن افکار بودم و این نظم با شرکت و استمرار داشتن از طریق شرکت

گفت‌و‌گو با محمدجواد راعی تبار، دانش آموز برتر دوازدهم تجربی

"یکی از اصول من پایبندی به برنامه‌ی راهبردی کانون است." 

محمدجواد راعی تبار

پایه: دوازدهم تجربی

شهر: ساری

شغل و تحصیلات پدر: حسابدار-کارمند بیمه

شغل و تحصیلات مادر: خانه دار

سال‌های حضور در کانون: 3 سال (دهم تا دوازدهم)

میانگین تراز کانونی:  7792

  تعداد آزمون: 102 آزمون

 

شما چگونه با کانون آشنا شدید؟ فرد خاصی توصیه کرد؟ 

بله پسرخاله‌ی من در کانون بودند و به پیشنهاد ایشان در آزمون های کانون ثبت نام کردند و تعداد زیادی از اطرافیان من نیز در کانون عضو بودند و در آزمون های برنامه‌ای کانون شرکت می‌کردند.

 

دستاورد شما از شرکت در آزمون های کانون چه بود؟

بزرگترین دستاورد من در کانون، منظم شدن افکار بودم و این نظم با شرکت و استمرار داشتن از طریق شرکت در آزمون های برنامه ای کانون در کارهایم نیز به  وجود آمد.

 

پشتیبان تحصیلی شما در منزل چه کسی است؟ 

پیگیر آموزشی من در منزل مادرم است، با ایشان بیشتر در مورد وضعیت درسی ام گفتگو

 می‌کنیم و زمان هایی که من ناامید می‌شوم که بیشتر به خاطر خستگی درس خواندن است و یا زمان هایی که در آزمون به نتیجه‌ی دلخواه نمی رسم، مادرم به من روحیه و انگیزه می‌دهد.


آیا در آزمون هدف‌گذاری و مشابه پارسال هم شرکت می کنید؟ دلیل آن چیست؟

بله در آزمون های مشابه پارسال شرکت می‌کنم، علت اصلی این است که سرفصل مباحث یکی است و من می‌توانم قبل از آزمون اصلی در یک آزمون شبیه سازی شده شرکت کنم و نقاط قوت و ضعف خود را بهتر بشناسم تا در آزمون روز جمعه عملکرد بهتری داشته باشم، بیشتر تکنیک های آزمون مانند ضرب در منها و زمان های نقصانی را در این آزمون مرور می‌کنم.

 

 از کدام یک از کارنامه‌های جعبه ابزار کارنامه استفاده می‌کنید؟ 

از کارنامه پروژه‌ای و کارنامه‌ی اصلی آزمون استفاده می‌کنم. 

کارنامه‌ی اصلی که اصلی ترین کارنامه برایم است و درصدها و مقایسه با همتایان را می بینم، اما کارنامه‌ی پروژه‌ای برایم مانند فیلم در یک بازه‌ی مشخص می‌باشد  و متوجه می‌شوم،  در یک پروژه و با سرفصل‌های مشخص چگونه عمل کردم و برای پروژه‌ی بعدی هدف گذاری می‌کنم و هر پروژه  خودم را با پروژه قبلی  مقایسه می‌کنم و این عامل انگیزشی برایم می‌شود.

 

مطابق برنامه‌ی راهبردی درس می خوانید؟ چگونه برنامه‌ریزی می‌کنید؟

یکی از اصول من پایبندی به برنامه‌ی راهبردی کانون است، حتا سعی می‌کنم کمی از برنامه‌ی راهبردی بیش تر مطالعه کنم، داشتن ایستگاه‌های  جبرانی در آزمون و حالت نیمه پوششی در مرور مطالبی که خواندم و یا ناقص مطالعه کردم، به من کمک زیادی می‌کند.

 

کدام درس ها نقطه قوت شماست؟ روش مطالعه این درس ها چگونه است؟ 

در درس زیست شناسی عملکرد خودم را مثبت ارزیابی می‌کنم، روش مطالعه‌ی من در درس زیست به این صورت است که اول کتاب درسی را کامل می‌خوانم و سپس سراغ تست های مختلف می‌روم و تیپ های مختلفی از تست را کار می‌کنم، تست زدن زیاد موجب یادگیری من می‌شود و کار مهم دیگری که انجام می‌دهم این است که بعد از آزمون به طور دقیق سؤالات این درس را بررسی و تحلیل می‌کنم واز تیپ سؤال هایی که غلط زدم تست زیاد کار می‌کنم.

 

در طول این سال ها درسی بوده که ضعیف باشید، اما با تغییر روش، آن را به نقطه قوت تبدیل کرده باشید؟ 

در درس شیمی زیاد قوی نبودم، بعد از بررسی و تحلیل آزمون به این نتیجه رسیدم، میزان مرور و تکرار من در این درس بسیار کم است، از این رو تصمیم گرفتم تست بیشتری حل کنم و زمان بیشتری را برای مرور بگذارم.

 

روزی چند ساعت درس می خوانید؟ چند درصد زمان خودتان را به تست زدن اختصاص می دهید؟

ساعت مطالعه ام را به دو بخش تقسیم می کنم؛ روزهایی که مدرسه می روم  حدود 6 ساعت مطالعه می‌کنم  و روزهایی که تعطیل هستم ساعت مطالعه ام به 7 تا 8 ساعت می‌رسد.

 

در کارنامه ابتدا به سراغ دیدن نمره کدام درس ها می روید؟ ایرادات هر درس را چگونه برطرف می‌کنید؟

واریانس زیادی در نتایج درس هایم وجود ندارد، تقریبا همه را در سطح خوبی پاسخ می‌دهم، اما اول به دیدن نتایج شیمی می روم تا ببینم روشی که برای آن به کار بردم مؤثر بوده است با نه! در مورد ایرادات همان‌طور که گفتم بعد از بررسی وتحلیل آزمون از تیپ تست هایی که غلط زدم یا یادگیری‌ام ناقص بوده، تمرین و تست بیشتری در برنامه ام قرار می‌دهم.

 

آیا اعضای خانواده کارنامه‌ی شما را می بینند؟ اگر افت داشته باشید برخورد آن ها با این افت چگونه است؟

پیگیر درسی من مادرم هست، ایشان بیشتر به صورت انگیزشی با من کار می‌کنند و اگر جایی مشکل داشته باشم به من روحیه می دهند تا بتوانم پرقدرت در مسیرم ادامه بدهم.

 

آیا خواندن و نوشتن را قبل از دوران مدرسه یاد گرفتید؟ چه کسی به شما یاد داد؟

بله پدر و مادرم قبل از این که به مدرسه بروم با من خواندن و نوشتن را تمرین می‌کردند.

 

کدام یک از کتاب های کانون را استفاده می‌کنید؟ این کتاب ها چه ویژگی‌هایی دارند؟

از کتاب‌های  سه سطحی برای درس های زیست وفیزیک استفاده می‌کنم، مهم ترین ویژگی این کتاب سؤال های طبقه بندی شده ی آن می باشد که قبل از آزمون آن‌ها را کار می‌کنم و نکات بسیار ارزشمندی برایم داشته است.

 

دلیل این که در آزمون‌های تابستان شرکت کرده اید چه بود؟

علت اصلی شرکت در آزمون های تابستان این بود که  بتوانم درس های پایه دهم را یک بار کامل مرور کنم، چون مدت زیادی از خواندن آن گذشته بود علت دیگر مرور درس های دوازدهم نیم سال اول بود که بتوانم قبل از مهر ماه آن را پیش خوانی کنم.

 

چه تصمیماتی برای بهتر شدن در نیم سال دوم گرفته اید؟ 

از روش مطالعه ام در نیم سال اول راضی هستم، برنامه ای که برای نیم سال دوم دارم اول حفظ نقاط قوت خود در نیم سال اول است و بعد شروع به خواندن عمومی‌ها کنم، به این علت که در نیم سال اول نسبت به آن‌ها کم توجه بودم، اما به علت تآثیر آن‌ها در امتحانات نهایی باید در برنامه‌ام زمانی را به خواندن آن‌ها اختصاص بدهم.

 

فکر می‌کنید مهم ترین ویژگی که شما دارید و باعث می‌شود خوب درس بخوانید، چیست؟

من وقتی هدفی را برای خودم تعیین می‌کنم تمام تلاشم را انجام می‌دهم تا به آن هدف برسم، برای رسیدن به هر هدفی نیاز به ایجاد عادت و استمرار در انجام هر کاری است که من این ویژگی را در خودم می بینم که به صورت مستمر برای رسیدن به هدفم  بجنگم.

 

آیا در برنامه ریزی زمانی را به استراحت و تفریح اختصاص می دهید؟ چه کارهایی می‌کنید؟

از نظر من استراحت و تفریح در مسیر رسیدن به هدف بسیار اهمیت دارد، من بعضی مواقع آخر هفته ها پیاده روی می‌کنم و گاهی هم  با دوستانم به سالن فوتبال می روم.

                                                                                 مصاحبه گر: آرش فتحعلی

3/30/2023 4:42:10 AM