دغدغه هایی که گاها هرکدام از ما با آنها در طی مسیر رو به رو میشویم، ممکن است که فقط دغدغه و سوال ما نباشد و بسیاری از افراد هم مسیر با ما هم با آن چالش مواجه شوند.
مشورت کردن درباره چالش ها و دغدغه هایی که طی مسیر با آنها مواجه میشویم، کمک بسیار زیادی در جهت حل آن مسئله برای ما و افرادی است که با آن مواجه هستند و همین اهمیت مشاوره را به ما نشان میدهد.
در این مطلب قصد داریم درباره روش مطالعه تستی یا تشریحی صحبت کنیم.
امیدواریم که مطالب بیان شده به شما در یادگیری بیشتر کمک کند.
![]() | آیدا علی بخشی دانشجوی رشته روان شناسی دانشگاه تهران رتبه 29 منطقه دو- کنکور انسانی 1400 |
کامنت کاربر: سلام بچهها خسته نباشید ، شما هر درسی روکه میخونید فک میکنید باید تشریحی بلد باشین آخه من تستی میخونم بعد حین خوندن شک میکنم به خودم میگم تو که نمیتونی اینو همشو تشریحی بگی 😔 و فک میکنم هیچی بلد نیستم لطفاً بگید شمام اینجوری هستین یا من اشتباه میکنم و باید تشریحی بخونم ؟ ( پشت کنکوری هستم)
پاسخ کاربر: من کلا برعکس خیلیها اینطوری نبودم که لغت به لغت حفظ کنم. همان اول هر پاراگراف یا صفحه ای را که میخواندم اولا سعی میکردم از آن لذت ببرم به آن به چشم یک داستان نگاه کنم نه این که بخواهم خودم را موقع درس خواندن عذاب بدهم بنشینم کلمه کلمه حفظ کنم بعد به تدریج در همین دفعات مرور که اتفاق میافتاد و ضمن این که من مفهوم کلمات را در ذهنم داشتم ناخودآگاه بعد یک مدت متوجه میشدم الان کلمات را هم حفظ شده ام.(مهرناز سیدی رتبه سه کشوری)
سلام به همه دوستان عزیز. در این مطلب قصد داریم درباره شیوه مطالعه دروس مختلف صحبت کنیم.
به طور کلی زمانی که صحبت از روش مطالعه میشود، دو نوع اصلی آن بلا فاصله در ذهن می آید. تشریحی یا تستی؟
معمولا هنگامی که شروع به مطالعه یک درس میکنیم نیز به این هدف توجه میکنیم که مطلب مورد نظر را برای حل تست بخوانیم یا پاسخگویی به سوالات تشریحی و توضیحی امتحانات یا پرسش های مدرسه.
این سردرگمی بین تشریحی یا تستی خواندن، بیش از همه، برای دانش آموزانی اتفاق می افتد که مجبورند به طور همزمان، هم برای مدرسه مطالعه کنند و هم کنکور.
گاها پیش می آید که یک درس را برای یک امتحان یا پرسش در مدرسه خوانده اند، اما زمانی که همان درس در آزمون تکرار میشود، برای پاسخگویی به سوالات تستی، در خود ناتوانی حس میکنند و تصور میکنند که باید مجددا آن درس را به شیوه ی تستی مطالعه کنند.
دلیل پرداختن به چنین مسئله ای در این مقاله این است که این موضوع دغدغه پررنگی برای بسیاری از دانش آموزان شده و بسیاری از آنها، حین مطالعه، به علت چرخش بین تستی یا تشریحی خواندن، دچار تشویش و نگرانی میشوند. امیدواریم که با مطالعه این مقاله، نگرانی و اضطراب شما درباره چنین تصمیمی کاهش یابد.
اگر بخواهیم به طور دقیق، شفاف و صریح به سوال "دروس را تشریحی بخوانم یا تستی؟" پاسخ دهیم، میگوییم: هیچ کدام. در واقع شاید باور به اینکه روش مطالعه ای به نام "تشریحی" یا "تستی" نداریم، کمی سخت و تعجب برانگیز باشد. اما این یک واقعیت است. باید توجه کنیم که ما دروس مختلف را، بسته به هر نوع آزمون یا امتحانی، تنها با یک هدف باید مطالعه کنیم: یادگیری. زمان ما محدود است و شاید با توجه به حجم زیاد دروس، نتوانیم هر درس را یک بار به شکل تشریحی و بار دیگر به شکل تستی بخوانیم. بهتر نیست به جای این سردرگمی، دروس مختلف را با هدف یادگیری، یک بار مطالعه کنیم و دفعات بعد را صرف مرور و رفع اشکال نماییم؟
روش کار نیز ساده است. درسی که قرار است مطالعه شود را یک بار به شکل روزنامه وار مطالعه کنید. سپس یک مداد بردارید و این بار به شکل دقیق تر مطالعه کنید و زیر مفاهیم مهم به شکل کمرنگ خط بکشید. ممکن است بعضی مطالب، مفهومی تر یا به عبارتی پیچیده تر از سایر باشند. این مطالب را به زبان خودتان، برای خودتان ساده سازی کنید. مثال بزنید و فعال باشید. یک خواننده ی صرف نباشید. در انتهای مطالعه، تست آموزشی بزنید و خود و یادگیری تان را بیازمایید. این یک شیوه کامل مطالعه است و برای هر هدفی، آزمون تستی، آزمون تشریحی، پرسش مدرسه و ... کاملا پاسخگو است.
یادگیری که تحقق یابد، سوال سخت باشد یا راحت، تستی باشد یا تشریحی یا کوتاه پاسخ، شما قادر به پاسخگویی خواهید بود.
تهیه کننده:
آیدا علی بخشی- دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه تهران
سپاس از توجه شما
ارتباط با ما
برای ارتباط بیشتر با برترها و رزرو پشتیبان ویژه، پیج و کانال تلگرام کانون برترها را دنبال کنید .
همچنین میتوانید با شماره ۰۲۱۸۴۵۱ داخلی ۳۱۲۳ تماس بگیرید .