قهرمان پیشرفت: سمیه اولاد قباد با میانگین تراز 6369

ادگیری مطالب جدید برایم جالب است و همین باعث شده که برای یادگرفتن مباحث جدید تلاش بیشتری بکنم علاوه بر این به کمک کردن به بقیه و جواب دادن به سوالات آنها علاقه دارم

قهرمان پیشرفت: سمیه اولاد قباد با میانگین تراز 6369

نام و نام خانوداگی: سمیه اولادقباد ،دوازدهم تجربی از کوهدشت(منطقه۳)

سابقه‌ حضور در کانون: ‌از دهم تا دوازدهم به مدت سه سال

تحصیلات و شغل پدر: ابتدایی، کشاورز

تحصیلات و شغل مادر: ابتدایی، خانه دار

میانگین تراز دوران جمع بندی:6457

تراز آزمون جامع اول: 6516         تراز آزمون جامع دوم: 6260                 تراز آزمون جامع سوم: 6607

آزمون ها را با چه ترازی شروع کردی؟

در سال اول ورودم به کانون درس خواندن برایم زیاد جدی نبود و تلاش زیادی برای بالابردن ترازم نمی کردم برای همین آزمون دادن را از بازه 5000 شروع کردم و اولین ترازم 5169 شد. اولین بار ترازم5169 شدو به مرور ترازم را به6800 رساندم. در این سه سال هرساله نسبت به سال قبل پیشرفت تراز داشته ام. پایه دهم ترازم از 5169 شروع شد و تا آخر سال به5800 رسید پایه یازدهم تقریبا تراز ثابتی داشتم و معمولا 6200 میشدم . پایه دوازدهم از 5800 شروع کردم و به تراز 6607 در ازمون جامع سوم رسیدم. در اختصاصی ها تا 7000 هم رسیدم.

برای کنکور از چه زمانی به طور جدی شروع کردی؟

پایه دهم و یازدهم با اینکه در آزمون های کانون شرکت می کردم اما کنکور برایم زیاد جدی نبود و خیلی کم به آن فکر می کردم. اما پایه دوازدهم تمرکزم روی کنکور بیشتر شد و برایم خیلی جدی‌تر شد. کم کاری سالهای قبلم در درس خواندن لطمه زیادی به من زد و باعث شد از ترازهای پایین شروع کنم و روی میانگین ترازم هم تاثیر داشت اما همچنان به درس خواندن ادامه دادم و ترازم را به 6800 رساندم.

نقطه قوت شخصیتی شما چیست؟

یادگیری مطالب جدید برایم جالب است و همین باعث شده که برای یادگرفتن مباحث جدید تلاش بیشتری بکنم علاوه بر این به کمک کردن به بقیه و جواب دادن به سوالات آنها علاقه دارم و سعی می کنم تا جایی که می توانم به دوستان و هم کلاسی هایم کمک کنم

نقطه ضعف خودت را چه می دانی؟ آیا آن را برطرف کرده ای؟

اگر درکاری نتیجه نگیرم خیلی زود خسته و نا امید میشوم مثلا اگر برای یک مدت در آزمون ها پیشرفت نکنم یا افت تراز داشته باشم ناامید میشوم ولی همیشه سعی میکنم نگذارم نا امیدی باعث شود دست از تلاش بردارم و از ادامه کار منصرف شوم اگر درکاری نتیجه نمی‌گیرم نقاط ضعفم را پیدا و آنها را برطرف کنم.

به چه رشته ای علاقه داری؟

به رشته های پزشکی و پیراپزشکی علاقه دارم و برای این رشته‌ها تلاش می کنم. به تلاشم ادامه می دهم و احتی اگرامسال نتوانستم قبول شوم سال بعد هم ادامه میدهم تا به هدفم برسم.

در روز آزمون دیدم به سوال های بچه هم پاسخ می دهی. چقدر از سایت کانون استفاده می کنی؟

من در سایت کانون از کارنامه اشتباهات استفاده می کنم. سعی می کنم مصاحبه ها را بخوانم و از تجربه بقیه استفاده کنم. علاوه براین کامنت های درسی و غیر درسی بچه ها را می خوانم و سعی می کنم به سوالات بقیه پاسخ دهم.

پاسخ به سوال بچه های دیگر در سایت چه تاثیری روی شما دارد؟

بخش کامنت های سایت کانون باعث شده که بین بچه های سایت جو رفاقت به وجود بیاید و به هم انگیزه بدهند و به یکدیگر کمک کنند من خودم هم هروقت سوالی برایم پیش می آید و جواب آن را پیدا نمی کنم در سایت کانون از بقیه کمک میگیرم و وقتی بچه ها به سوالم پاسخ میدهند خیلی خوشحال میشوم و همین باعث شده که خودم هم سعی کنم به سوال بقیه بچه های سایت پاسخ دهم.خوشبختانه کانون شرایطی را فراهم کرده است تا آزمون های آنلاین به آزمون های حضوری شباهت داشته باشند و بین دانش اموزان در سایت جو رقابت ایجاد شده و امکان رشد و پیشرفت آنها به خوبی فراهم شده است.

بعد از هر آزمون اول به صفحه مقطعمان در سایت کانون میروم و با خواندن نظرات بقیه دانش آموزان سطح آزمون و سطح هر درس را بررسی می کنم علاوه بر این سوالات سخت و نکات آزمون را باهم بررسی می کنیم. معمولا سه چهار ساعت بعد از آزمون شروع به تحلیل آزمون می کنم

چقدر به رتبه و تراز و رشته و دانشگاه فکر می کنی؟

رتبه و تراز خیلی برایم مهم است مخصوصا به رتبه ام درشهر خیلی توجه می کنم و در آزمونهای کانون سعی میکنم با دیگر دانش آموزان شهرمان رقابت داشته باشم برای کنکورم سعی میکنم تا حد امکان رتبه بهتری کسب کنم. دانشگاه زیاد برایم مهم نیست و بیشتر روی رشته تمرکز می کنم.

به نظرت در دوران جمع بندی نسبت به قبل پیشرفت داشتی یا نه؟

پیشرفت داشته ام. با اینکه ترازم در این دوران نسبت به قبل کمی افت داشته ولی چون به خاطر رقابت شدید بین دانش آموزان جدی در دوران جمع بندی است پیشرفت داشته ام. اما رتبه ام بهتر شده است و تسلطم بر روی درس ها هم بیشتر شده است.

آیا به رتبه وترازی که در آزمون های کانون می گیری اعتماد داری؟

خب تعداد افرادی که در کانون آزمون می دهند از داوطلبان کنکور کمتر است اما از آنجا که اکثر داوطلبان کوشا و جدی در کانون آزمون می دهند به تراز و رتبه ام در کانون اعتماد زیادی دارم.

نقطه قوت شما در درس های عمومی کدام است؟

در درس ادبیات فارسی معمولا هشتاد درصد میزنم. در آزمون جامع قبل چند از ده این درسم 9 از 10 شد.

روش مطالعه ات در این درس چگونه بود؟

بخش های حفظی مانند واژگان را زیاد تکرار می کنم تا در ذهنم ماندگار شود اما برای بخش‌های مفهومی مانند قرابت و آرایه به صورت موضوعی روزانه تست میزنم و با تمرین زیاد بر آنها مسلط می شوم همچنین از کتابهای شعر فارسی استفاده می کنم تا قدرت درک ادبیم افزایش پیدا کند البته داشتن یک دبیر هم که علاقه ام را به ادبیات فارسی بیشتر کرد خیلی تاثیر گذار بود.

نقطه قوت شما در درس های اختصاصی کدام است؟

زیست به طور میانگین هفتاد تا هشتاد درصد میزنم. در آزمون جامع قبل چند از ده این درسم 8 از 10 شد.

روش مطالعه ات در این درس چگونه بود؟

ابتدا متن کتاب درسی را با دقت چند بار مطالعه می‌کنم اگر بخشی از مطالب برایم گنگ بود یا تسلط کافی نداشتم از درسنامه کتاب های کمک آموزشی استفاده می کنم سپس سراغ تست میروم پس از حل تست های کتابی به حل و تمرین کتاب سه سطحی می‌پردازم در هنگام تست زدن تست های مهم تر را نشان‌دار می‌کنند و نکات تستی را داخل کتاب درسی یادداشت می‌کنم.

نقطه ضعف شما کدام درس بوده که توانسته ای آن را برطرف نمایی؟ چگونه و چکار کردی؟

پایه دهم در درس فیزیک خیلی مشکل داشتم تا جایی که در برخی آزمون ها صفر می زدم و یک درصد خوب بیشتر برای یک رویا بود اما فهمیدم که باید وقت بیشتری را برای این درس صرف کنم . سعی کردم برای هر بخش انواع گوناگون تست و سوال را حل کنم تا به طور کامل روی آن بخش مسلط بشوم سال بعد درصدم به ۷۰ و ۸۰ رسید و امسال هم تا حدود این درصد را حفظ کردم.

تعداد غلط هایت در اولین آزمون ها چقدر بوده و به چند رسیده؟

در اولین آزمون ها بین ۳۰ تا ۴۰ غلط در هر آزمون بود سعی کردم سوال های محاسباتی مانند فیزیک و ریاضی را با دقت بیشتری حل کنم و سوال‌های شک دار کمتری بزنم تعداد غلط های الانم به ۱۵ تا ۲۰ غلط در هر آزمون رسیده است.

در ابتدای شروع مطالعه ات ساعت مطالعه ات چقدربود؟

در ابتدا ساعت مطالعه ام زیاد نبود و روزانه تقریباً ۶ ساعت مطالعه می‌کردم که بعد آن را افزایش دادم .

در دوران جمع بندی ساعت مطالعه ات چقدر است و چقدر نسبت به قبل از آن تفاوت کردی؟

ساعت مطالعه ام در دوران جمع‌بندی روزانه ۹ ساعت است و سه چهار ساعت نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است.

به نظرت در این روزها افزایش ساعت مطالعه چقدر موثر است؟

به نظر من در دوران جمع بندی احتیاجی به افزایش ساعت مطالعه نیست چون در این دوران مطالب تکراری مرور می شوند و افزایش ساعت مطالعه باعث خستگی دانش آموزان می شود بهتر است در این دوران ساعت مطالعه متعادل مستمر و مفید باشد.

روش مطالعه ات در دوران جمع بندی چگونه بود؟ آیا نسبت به قبل تفاوت کرد؟

بیشتر روی مباحثی که ضعیفم تمرکز می کنم و سعی می‌کنم تسلطم را بر این مباحث افزایش دهم برای بخش‌های دیگر هم خلاصه نویسی ها و جزوه هایی را که قبلا نوشته ام مطالعه می‌کنم بخش های حفظیاتی را هم به طور مکرر مرور می کنم. در دوران جمع بندی مثل قبل همه درس ها را نمی خوانم و فقط درس هایی که لازم است را بررسی می‌کنم و بیشتر از تست های جمع بندی استفاده می کنم تا تست های موضوعی.

چرا در فروردین و اردیبهشت افت پیدا کردی؟

به خاطر شرایط کرونا و تعطیلی مدارس انگیزه و نداستن زمان کنکور، ابتدا انگیزه ام را از دست دادم و در فروردین و اردیبهشت‌ماه خیلی از درس خواندن دور شدم و حتی در آزمون‌ها شرکت نمی کردم فقط به اصرار خانواده و پشتیبانم در چند آزمون شرکت کردم آن هم نه به صورت جدی که باعث شد ترازم خیلی پایین بیاید و به از حدود 6000 به 4164 برسم. جو حاکم خیلی رویم تاثیر داشت زمان برگزاری کنکور هنوز مشخص نبود و برخی می گفتند حتی ممکن است امسال کنکوری برگزار نشود. همچنین تعطیلی مدارس باعث شده بود که از رقابت با هم کلاسی هایم دور شوم و انگیزه ام را برای درس خواندن از دست بدهم.

چگونه بعد از این دوره افت دوباره توانستی با برنامه همراه شوی و انگیزه ات را به دست بیاوری و پیشرفت کنی؟

خردادماه اوضاع برایم بهتر شد . فهمیدم که باید قبل از کنکور کم کاری های این دو ماهم را جبران کنم. خانواده ام خیلی تشویقم کردند که دوباره شروع کنم. تا قبل از امتحانات نهایی کتاب های پایه را خواندم و در دوران امتحانات هم کتاب های دوازدهم را خواندم بعد از امتحانات دوباره شروع به آزمون دادن کردم و طبق برنامه کانون پیش رفتم.

در آزمون دادن روشخاصی داری و بر مدیریت زمان تسلط داری؟

در آزمون‌های اول وقت کم می آوردم اما از وقتی تکنیک ضربدر منها را یاد گرفتم مدیریت زمانم بهتر شده است سوال هایی را که برایم سخت است یا زیادی وقت گیر هستند را علامت گذاری می کنم و از آنها رد می شوم .این کار باعث می‌شود در پایان دور اول وقت اضافه بیاورم .وقت اضافی را صرف سوال‌هایی که علامت زده ام می کنم. همچنین قبل از هر آزمون کنکورهای سالهای قبل را کار می‌کنم تا آمادگی ام در آزمون بیشتر شود.

در آزمون های حضوری بر مدیریت زمان تسلط داشتم اما دور شدنم از آزمون در آزمونهای غیرحضوری باعث شد که نتوانم زمانم را خوب مدیریت کنم اما دوباره با شرکت در آزمون ها و با استفاده از تکنیک های ضربدر منها و زمان های نقصانی توانستم مدیریت زمانم را بهتر کنم.

آیا تکنیک ضربدر منها تاثیری در پیشرفت درسی خاصی داشته؟

بله. با اجرای این تکنیک ها زمانم را با سوالاتی که جواب آنها را به طور کامل بلد نیستم یا خیلی وقت گیر هستند هدر نمیدهم. در کنار سوالاتی که بلد نیستم علامت منفی و سوالاتی که سخت یا وقت گیر هستند علامت ضربدر می گذارم و به این ترتیب در دور اول فقط سوالاتی را که بر روی آنها تسلط کامل دارم حل می کنم و در دورهای بعد سراغ سوالهایی که کنارشان علامت گذاشته ام میروم

پدر و مادرت در مسیر موفقیتت چگونه از تو حمایت کرده‌اند؟

پدر و مادرم به من آرامش زیادی میدهند و همواره مشوق من در درس خواندن بوده اند مادرم از هیچ کمکی به من دریغ نمی کند سعی می کند محیط آرامی برای درس خواندن من در خانه ایجاد کند. پدرم خیلی به من انگیزه می‌دهد و در تصمیماتی که میگیرم پشتیبانم بوده است.

دوستانت چطور؟

بله با دوستان و همکلاسی هایم در آزمون‌ها برای بدست آوردن تراز بهتر رقابت می کنیم که باعث شده انگیزه ی بیشتری برای درس خواندن پیدا کنم . هرگاه در مبحثی گیر می کنیم به همدیگر کمک می کنیم و اشکالاتمان را رفع می کنیم

وقتی درسی دشوارتر از حد انتظارت است و یا با چند سوال دشوار مواجه می شوی چکار می کنی؟

سعی می کنم آرامشم را حفظ کنم . من از تکنیک ضربدر منها استفاده کنم و اگر سوال ها سخت و وقت گیر است از آن سوالها رد شوم و در دورهای بعدی دوباره به آن سوالها برگردم.

وقتی با سوال سخت وقت گیر یا شک دار مواجه می شوم آن سوال را نشانه گذاری می کنم و در دور اول از آن سوال رد میشوم و در وقت اضافه ام دوباره به آن سوال برمیگردم و با تمرکز بیشتری آن را حل می کنم

آیا برای پاسخ دادن به آزمون به ترتیب دفترچه عمل می کنی یا آن ها را تغییر می دهی؟

ترتیب پاسخ دادن برای هر کس به خودش و میزان تسلطش بر هر کدام از درس ها بستگی دارد . در درس های عمومی به همان ترتیب دفترچه پیش می روم اما در درسهای تخصصی به ترتیب زیست ،ریاضی ،شیمی و فیزیک پیش می‌روم. .درس زیست چون تعداد سوالات زیادی دارد را همان اول میزنم چون تسلطم بر روی درس فیزیک بیشتر است آن را برای آخر می‌گذارم تا هنگام حل سوالات آن استرس نداشته باشم.

در درس خاصی چالش داشتی؟ چگونه آن را رفع کرده ای؟

درس زبان همیشه برایم چالش جدی بود هیچ وقت نمی توانستم درصد قابل قبولی در آن کسب کنم که هنوز هم تا حدودی با آن درگیر هستم .سعی کردم با استفاده از دیکشنری های مختلف دایره لغاتم را افزایش دهم همچنین روزانه تعدادی تست گرامر و لغات برای آن حل می کنم در آزمون هم سعی می کنم وقت بیشتری برای زبان صرف کنم تا با دقت بیشتری سوالات را حل کنم که باعث شده درصدم تا حدودی نسبت به قبل افزایش پیدا کند.

ترازت در 3 آزمون جامع که تاکنون داده ای چگونه بوده؟ اگر ترازت در آزمون آخر کم شود چکار می کنی؟

در آزمون اول ترازم ۶۵۱۶ شد نسبتا راضی بودم اما آزمون دوم ترازم پسرفت کرد و6260 شد اما انگیزه ام را از دست ندادم و در آزمون سوم ترازم 6607 شد به نظرم می توانست ترازم بهتر شود با این حال راضی هستم. اگر در آخرین آزمون ترازم کمتر شود ناراحت میشوم اما نمی گذارم روی مطالعه ام تاثیر منفی بگذارد و باعث کاهش ساعت مطالعه ام شود. سعی می کنم همچنان مثل قبل به مطالعه ام ادامه دهم و تمرکزم را بیشتر روی کنکور بگذارم. علاوه بر این من بیشتر ملاک را بر روی درصدهایم می گذارم و درصدها و چند از 10 بیشتر از تراز برایم مهم است.

تحلیل آزمون چه اندازه برایت اهمیت دارد؟

به تحلیل آزمون خیلی اهمیت می دهم و همان روز جمعه آزمون را تحلیل می کنم نکاتی را که در سوالات وجود دارد در کتاب درسی هم یادداشت می کنم و سوالاتی را که نتوانستم جواب بدهم یا پاسخ غلط داده‌ام در کتاب خودآموزی یادداشت می کنم

الان بیشتر تمرکزت روی چه کاری است؟

سعی می‌کنم وقتم را بیشتر روی آزمون های جامع و کتاب های جمع بندی و کنکورهای سالهای قبل صرف کنم و نکاتی را که تا به حال جمع کرده ام مطالعه کنم و مروری بر کتاب های درسی داشته باشم

برنامه ات برای هفته آخر و روز قبل چیست؟

تصمیم دارم برای همه دروس در هفته آخر تورق سریع داشته باشم و مروری سریع و چشمی بر کتاب‌های درسی داشته باشم به خصوص مباحثی را که می دانم احتمال فراموش کردن آنها زیاد است بخوانم روز آخر بیشتر ترجیح می‌دهم استراحت کنم و خودم را برای جلسه کنکور آماده کنم تا در جلسه کنکور احساس خستگی نکنم

روش تورق سریع را در هفته آخر چگونه انجام می دهی؟

تصمیم دارم بعد از آزمون آخر دوران تورق را شروع کنم و مطالبی را که قبلا خوانده ام را به سرعت مرور کنم تا در ذهنم ثبت شود و سراغ مطالبی که روی آنها تسلطی ندارم نروم فقط مطالب قبلی را به صورت چشمی و سریع مرور می‌کنم. سعی می‌کنم تمام کتاب‌ها را ورق بزنم و مروری سریع بر آنها داشته باشم سراغ مطالب جدید نمی‌رودم و مطالب قبلی را تکرار می‌کنم هنگام ورق زدن به تصاویر و پاورقی ها توجه می کنم و آنها را به ذهن می سپارم در این دوران فقط از کتاب‌های درسی و خلاصه‌نویسی ها و یادداشت های خودم استفاده می کنم و سراغ منابع دیگر نمیروم سعی می کنم مباحث فرار و مطالب حفظیاتی را بیشتر مرور کنم و در آخر هم یک مجموعه سوال از هر درس تست بزنم البته سعی می‌کنم تعداد تست ها زیاد نباشد

نکته‌ خاصی هست که بخواهی بگویی؟

دو ماهی که نتوانستم درس بخوانم به من لطمه زیادی زد و طول کشید تا دوباره به درس خواندن باز گردم البته بعد از آن به خودم آمدم و توانستم با تلاشم گذشته را جبران کنم به نظرم دانش آموزان نباید در هیچ شرایطی انگیزه شان را از دست بدهند و سعی کنند همچنان با قدرت به برنامه‌هایشان ادامه دهند.

مصاحبه کننده:  فاطمه رسولی نسب

                         موفقیت فردا حاصل تلاش امروز هاست.با آرزوی موفقیت تک تک شما   

6/1/2023 12:08:34 PM
Menu