درس برای جشن آماده شویم و بعداز جشن
ماده: تمام چیزهایی که در اطراف ما قرار دارند، ماده نام دارند.
مثل: میز ـ مداد و ...
حالتهای ماده:
1- جامد 2- مایع 3- گاز.
1- جامد: موادی که از خود شکل مشخص و ثابتی دارند. مانند: یخ ـ مداد ـ میز
2- مایع: موادی که از خود شکل ثابتی ندارند و همیشه به شکل ظرفی که در آن ریخته میشوند در میآیند؛ مانند: شیر، آب و ...
3- گاز: موادی که از خود شکل ثابتی ندارند و در همهجا پخش میشوند. مانند: بخارآب، دود و ...
نکته:تنها مادهای که به هر سه حالت در طبیعت وجود دارد، آب است.
مایع:آب جامد: یخ گاز: بخارآب
اثر گرما بر مواد:
1- گرما باعث مایع شدن برخی مواد جامد میشود.
مانند: مایع شدن یخ و شکلات.
2- گرما باعث بخار شدن برخی از مواد مایع میشود.
مانند: بخار شدن تدریجی آب درون کتری.
اثر سرما بر مواد:
1-سرما باعث مایع شدن برخی از مواد گازی میشود.
مانند: سردشدن بخارآب که باعث تشکیل بخارآب میشود.
2- سرما باعث جامدشدن برخی از مواد مایع میشود.
مانند: یخ بستن آب.
حجم:
ماده جا میگیرد. برخی جای کمتر و برخی جای بیشتر که به آن حجم میگویند. مثلاً سیب حجم بیشتری نسبت به آلبالو میگیرد: پس حجم سیب از حجم آلبالو بیشتر است.
جرم یا وزن:
مقدار مادهای که هر جسم را تشکیل میدهد را جرم یا وزن مینامند. مثال: جرم یک کتاب از جرم مواد بیشتر است.
راههای نگهداری موادغذایی در منزل:
1- مواد نوشیدنی و غذایی در یخچال، مانند شیر، کره و ...
2- مواد خشک در جایی دور از رطوبت: مانند: آجیل و ...
شویندهها:
موادی که کثیفیها و چربیها را از بین میبرند. برای اثر بهتر این مواد از آب گرم استفاده میکنیم.
نکات ایمنی هنگام استفاده از مواد شوینده
1- توجه به تاریخ تولید و مصرف
2- نگهداری دور از تابش مستقیم خورشید
3- استفاده از دستکش
4- نگهداری دور از دسترس کودکان
مواد دور ریختنی:
1- زبالههای خشک: پوست آجیل ـ پاکت شیر و ...
2- زبالههای تر: پوست میوه و ...
3- مواد قابل بازیافت: کاغذ و روزنامه و ...
بازیافت: استفادهی دوباره از مواد
فواید بازیافت:
1 - صرفهجویی در مواد
2- جلوگیری از آلودگی محیط زیست
