سرگذشت دانه
میوهها و دانهها گوناگون هستند.
ما انسان ها و سایر جانوران از میوهها و دانههای گیاهان استفاده میکنیم.
نکته:
میوهها از نظر رنگ، بو، اندازه، مزه، شکل و تعداد دانهها با هم فرق دارند.
مثال:
خیار، انار، زردآلو، هندوانه، خربزه، توتفرنگی، سیب، گلابی، پرتقال، آناناس، لیموشیرین، نارنگی، گیلاس، هلو.
انواع میوه ها:
1- میوههای تک دانهای:
میوههایی که فقط یک دانه دارند.
مانند: انبه، زردآلو، گیلاس، آلبالو
2- میوههای چند دانهای:
میوههایی که بیش از یک دانه دارند.
مانند: هندوانه، سیب، گلابی، پرتقال
کار میوه:
میوهها دانه را در خود نگهمیدارند.
قسمتهای دانه:
1- جوانه یا گیاهک
2- مواد غذایی
3- پوسته
نکته:
مهمترین قسمت دانه:
جوانه یا گیاهک
کار دانه:
دانهها میوه را بهوجود میآورند.
