چی را با چی بخوریم؟

زمانی که به سالادتان روغن زیتون می‌زنید، آنتی اکسیدانی مانند لیکوپن موجود در گوجه فرنگی یا لوتئین موجود در سبزیجات برگ سبز، بیشتر جذب بدنتان می‌شود.

چی را با چی بخوریم؟
ترکيب برخي مواد غذايي ارزش غذايي آن‌ها را بالا مي‌برد و باعث مي‌شود بدن همه‌ مواد مغذي موجود در اين مواد غذايي را به بهترين نحو جذب کند. در اين مقاله قصد داريم شما را با اين ترکيبات يا بهتر است بگوييم زوج‌هاي مغذي آشنا کنيم.

لوبيا و گوجه فرنگي

اين زوج بسيار مغذي است. به خاطر اين که مصرف اين دو ماده‌ي غذايي در کنار هم باعث افزايش ميزان جذب آهن مي‌شود که براي عملکرد خوب مغز و عضلات مفيد است.

بدن آهن غير هِم (که در مواد غذايي گياهي مثل لوبيا، سبزيجات و غلات وجود دارد) را به ميزان 33 درصد کمتر از آهن هِم (موجود در مواد غذايي به دست آمده از حيوانات مثل گوشت گاو، ماهي و مرغ) دريافت مي‌کند. توجه داشته باشيد براي جذب بيشتر آهن غير هِم لازم است که اين مواد غذايي همراه يک ماده غذايي حاوي ويتامين C مثل گوجه فرنگي، پرتقال و غيره مصرف شود. ويتامين C باعث مي‌شود که آهن غير هِم، بهتر و راحت‌تر جذب بدن شود. آهن براي توليد هموگلوبين‌ها ضروري است و کمبود آن در بدن باعث خستگي، ضعف و افت تمرکز مي‌شود.

در تهيه‌ سالادهاي‌تان لوبيا قرمز يا هر لوبياي ديگري که دوست داريد را به همراه گوجه فرنگي، فلفل دلمه‌اي قرمز و بروکلي بخارپز شده مخلوط کرده و ميل کنيد.

چاي سبز و ليموترش

ترکيب اين دو ماده‌ي غذايي باعث جذب هر چه بيشتر آنتي‌اکسيدان‌ها مي‌شود. «کاتچين» موجود در چاي سبز يک آنتي اکسيدان قوي محسوب مي‌شود. تحقيقات نشان مي‌دهد افرادي که روزانه حداقل يک فنجان چاي سبز مي‌نوشند کمتر در معرض مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي عروقي قرار مي‌گيرند. محققان معتقدند افزودن آب مرکباتي مثل ليموترش، ليمو يا گريپ‌فروت به اين چاي باعث جذب راحت آنتي اکسيدان کاتچين مي‌شود.

ماست و موز

ترکيب ماست و موز براي رفع خستگي عضلات بعد از ورزش موثر است. محققان معتقدند اگر ساعاتي بعد از ورزش اين دو ماده غذايي را با هم مصرف کنيد روند احيا و رفع خستگي عضلات سرعت مي‌يابد. ترکيب گلوسيد و پروتئين ميزان انسولين را افزايش مي‌دهد.

بعد از انجام حرکات ورزشي، ميزان بالاي انسولين باعث مي‌شود که عضلات با سرعت بيشتري مواد مغذي ضد خستگي از قبيل اسيدهاي آمينه و گلوکز را جذب کرده و قوي‌تر شوند.

ساعاتي بعد از ورزش نصف فنجان شير کم چرب، نصف فنجان ماست، يک عدد موز را با يک قاشق غذاخوري عسل يا شربت افرا مخلوط کرده و ميل کنيد.

سيب و توت فرنگي

زوج سيب و توت فرنگي باعث مي‌شود که قدرت آنتي اکسيدان‌ها براي مقابله با بيماري‌ها بيشتر شود. اگر سيب‌ها مي‌توانستند حرف بزنند بدون شک به توت فرنگي‌ها مي‌گفتند که «شما نيمه‌ گمشده‌ي ما هستيد». 

مطالعات نشان مي‌دهند که اسيد الاژيک که يک آنتي اکسيدان موجود در توت فرنگي، انار، گردو و زغال اخته است قابليت و قدرت آنتي اکسيدان کرستين (موجود در سيب، انگور و پياز) را افزايش مي‌دهد و سلول‌هاي سرطان زا را از بين مي‌برد. براي بهره‌مند شدن از اين آنتي اکسيدان‌ها دسر ميوهاي بهترين گزينه است. سيب، انگور و توت فرنگي را با هم مخلوط کرده و دانه هاي انار و گردو را نيز به آن اضافه و ميل کنيد.

سالاد و روغن‌هاي خوب

براي بهره‌مند شدن از خواص کامل سالادتان سعي کنيد سرکه‌ خالي به آن اضافه نکنيد. بهتر است روغن زيتون را با سرکه مخلوط کرده و يا به سالادتان آووکادو اضافه کنيد.

زماني که به سالادتان روغن زيتون مي‌زنيد، آنتي اکسيداني مانند ليکوپن موجود در گوجه فرنگي يا لوتئين موجود در سبزيجات برگ سبز، بيشتر جذب بدنتان مي‌شود.

ساندويچ با ماست: دوستدار استخوان‌ها

زماني که ساندويچ مرغ يا الويه درست مي‌کنيد به جاي سس مايونز از ماست سرشار از کلسيم استفاده کنيد. ويتامين D ميزان کلسيم جذب شده را افزايش مي‌دهد.

در مورد ساندويچ تخم مرغ نيز همين کار را بکنيد. به جاي سس از ماست استفاده کنيد.

رزماري در مايه‌ طعم دهنده‌ سرخ کردني‌ها


قبل از سرخ کردن برخي از غذاها گوشت آن‌را در مخلوطي مرکب از نمک، آب ليمو، پياز و غيره مي‌خوابانند تا خوش طعم شود. محققان توصيه مي‌کنند به اين مخلوط، رزماري نيز اضافه کنيد.

آنتي اکسيدان‌هاي موجود در رزماري تشکيل ترکيبات سرطان‌زايي که امکان دارد در حين سرخ يا کباب شدن تشکيل شوند را کاهش مي‌دهد.
منبع :

Menu