بهبود طعم و ارزش غذایی گوجه‌فرنگی

محققان انستیتوی بویس تامسون واقع در نیویورک توانستند پان ژنوم (pan-genome) گوجه‌فرنگی را که دربرگیرنده اطلاعات ژنتیکی 725 گونه کشت‌شده و وحشی این گیاه است به دست آورند و منبع جدیدی از اطلاعات را تهیه

بهبود طعم و ارزش غذایی گوجه‌فرنگی
محققان انستیتوی بویس تامسون واقع در نیویورک توانستند پان ژنوم (pan-genome) گوجه‌فرنگی را که دربرگیرنده اطلاعات ژنتیکی 725 گونه کشت‌شده و وحشی این گیاه است به دست آورند و منبع جدیدی از اطلاعات را تهیه کنند که امکان تولید گوجه‌فرنگی را با طعم بهتر و ارزش غذایی بیشتر فراهم می‌کند.

در این تحقیقات چهار هزار و 873 ژن جدید شناسایی شد و محققان توانستند ژنی را بیابند که موجب بهبود طعم گوجه‌فرنگی می‌شود.
پان ژنوم یک بانک اطلاعاتی است که اساساً منبعی از ژنوم‌های اضافی را به دست می‌دهد که در ژنوم مرجع وجود ندارد. کشاورزان برای یافتن ژن‌های موردنظر خود می‌توانند پان ژنوم را جستجو کنند و این ژن‌ها را برای تولید گوجه‌فرنگی با ویژگی‌های موردنظر به کار بگیرند.
اولین توالی ژنتیکی گوجه‌فرنگی مشتمل بر 35 هزار ژن در سال 2012 میلادی منتشر شد و زمینه را برای بهبود کیفیت این گیاه خوراکی فراهم کرد. از آن زمان تاکنون توالی چند صد ژنوتیپ دیگر این گیاه منتشر شده است. ژنوتیپ بخشی از اطلاعات ژنتیکی گیاه است که در کامل‌ترین حالت شامل کل ساختار ژنتیکی آن می‌شود.
این تحقیقات اولین مورد در نوع خود است که تمام توالی‌های ژنوم را به همراه 166 توالی ژنتیکی جدید، به‌منظور شناسایی ژن‌های مفقود در ژنوم مرجع مورد کندوکاو قرار داده است.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Genetics منتشر شده است.

منبع :