پروبیوتیک‌ها را بیشتر بشناسیم

میکروب‌ها همیشه هم خطرناک نیستند. تحقیقات ثابت کرده برخی از میکروب‌هایی که در اندام‌های مختلف بدن ما وجود دارند نه تنها باعث بیماری نمی‌شوند بلکه در حفظ سلامتی انسان نیز

پروبیوتیک‌ها را بیشتر بشناسیم

میکروب‌ها همیشه هم خطرناک نیستند. تحقیقات ثابت کرده برخی از میکروب‌هایی که در اندام‌های مختلف بدن ما وجود دارند نه تنها باعث بیماری نمی‌شوند بلکه در حفظ سلامتی انسان نیز مؤثرند. از این‌رو فعالیت‌های بسیاری در بازسازی این میکروب‌های مفید صورت گرفته که حاصل آن تولید پروبیوتیک‌ها هستند.

برای آشنایی بیشتر با مواد پروبیوتیک با دکتر مریم تاج آبادی ابراهیمی رئیس ششمین سمپوزیوم بین‌المللی باکتری‌های اسیدلاکتیک و چهارمین همایش بین‌المللی پروبیوتیک به گفت‌و‌گو نشسته‌ایم.دکتر تاج آبادی ابراهیمی می‌گوید: در بدن هریک از ما گروهی از باکتری‌ها و میکروبها وجود دارند که مانند سدی دفاعی مانع از رشد میکروب‌های بیماری زا می‌شوند. در واقع این میکروب‌ها وظیفه حفاظت از ارگان‌های مختلف بدن را داشته و سیستم ایمنی بدن را شکل می‌دهند. در گام بعدی روی فعالیت‌های فیزیولوژی، متابولیکی و حتی فعالیت‌های رفتاری ما اثر می‌گذارند.

رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند می‌افزاید میکروب‌های مفید نخستین هدیه‌ای است که مادر از طریق شیر به فرزند خود می‌دهد. این میکروب‌های مفید کمک می‌کنند فلور میکروبی (اجتماع باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های بدن) کودک شکل بگیرد. بعد از دو سال که سیستم ایمنی بدن شکل گرفت، بدن از طریق فرآورده‌های تخمیری که مصرف می‌کنیم این میکروب‌ها را دریافت می‌کند.به‌گفته دکتر تاج آبادی مصرف مواد غیرطبیعی حاصل از زندگی صنعتی از یک سو و مصرف آنتی بیوتیک‌ها از سوی دیگر باعث از بین رفتن میکروب‌های مفید بدن می‌شود. استرس، استعمال دخانیات، رژیم غذایی ناکافی و ناسالم، بیماری‌ها و مسمومیت‌های مختلف نیز دلایل دیگری برای تضعیف و از بین رفتن این میکروب‌ها و اختلال در عملکرد آنها به شمار می‌آیند.وی تأکید می‌کند: امروزه محققان تلاش کرده‌اند با کارآزمایی‌های بالینی این میکروب‌ها را تهیه کرده و به غذاها اضافه کنند تا از این طریق سلامتی به‌خطر افتاده بشر نسل امروز را حفظ کنند. پروبیوتیک‌ها حاصل این تلاش است. در حقیقت پروبیوتیک‌ها محصولات حاوی میکرو ارگانیسم‌های زنده، معین و به تعداد مشخصی است که در صورتی که به اندازه کافی مصرف شود سلامت میزبان را ارتقا خواهند داد.به عبارت ساده‌تر پروبیوتیک‌ها همان میکروب‌های طبیعی هستند که در فرآورده‌های تخمیری وجود دارند و با تولید اسیدهای عالی و مواد ضدمیکروبی مانع رشد میکروب‌ها و باکتری‌های بیماری زا می‌شوند.رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند می‌گوید: لبنیات‌های حاوی پروبیوتیک، قرص‌ها و پودرهای پروبیوتیک که در حال حاضر در دسترس عموم قرار دارند تلاشی برای حفظ و تقویت فلور میکروبی بدن است.

منبع :

پاسخ تلفنی به سوالات شما و برنامه ریزی شخصی

برنامه ریزی روزانه و زمان بندی صحیح برای مطالعه در ایام امتحانات و دوران جمع بندی کدام است؟
مناسب ترین کتاب ها برای دوران جمع بندی ؟
بهترین تغذیه برای افزایش حافظه و کاهش خواب آلودگی و خستگی کدام است؟ چگونه تمرکزم را در حین مطالعه بالا ببرم؟
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور بدون پیش شماره
با شماره 9099071219 تماس بگیرید
ساعت پاسخگویی از 8 صبح تا 12 شب