ساختار کامل پروتئین عامل آلزایمر ترسیم شد

دانشمندان موفق به ارائه مدل کاملی از پروتئین‌های تائو شدند که تصور می‌شود عامل بیماری ناتوان‌کننده عصبی آلزایمر باشد.

ساختار کامل پروتئین عامل آلزایمر ترسیم شد

به گزارش ایسنا به نقل از پاپیولارساینس، بسیاری از محققان معتقدند پروتئین‌های تائو، بلوک‌های سازنده مولکولی بیماری آلزایمر هستند. این پروتئین‌ها در داخل سلول‌ها دور هم جمع می‌شوند و به شکلی درهم و برهم در می‌آیند. تصور می‌شود این سازه‌های درهم و برهم مانع از ارتباط سلولی شوند و در نهایت از دست رفتن حافظه مرتبط با آلزایمر را رقم می‌زنند. آرایش‌های مختلف پروتئین‌های تائو می‌توانند در بروز بیماری‌های ناتوان‌کننده عصبی دیگر مانند پارکینسون نیز دخیل باشند.

تیمی از محققان "آزمایشگاه زیست مولکولی شورای تحقیقات پزشکی" در کمبریج انگلستان برای اولین بار ساختار کامل این پروتئین‌ها را ترسیم کرده‌اند. آن‌ها دریافتند رشته پروتئین تائو در واقع از دو بخش تشکیل شده که عبارتند از یک هسته جامد و یک پوشش متشکل از بخش‌های متحرک‌تر که تا پیش از این ناشناخته بود. این پروتئین از دو رشته به هم جفت شده تشکیل شده که شکل C را ایجاد کرده‌اند.

تا پیش از این مطالعه، تلاش‌های علمی برای درک اجتماع پروتئین‌های تائو (فرآیندی کلیدی در شکل‌گیری تحریک‌کننده علائم آلزایمر) فقط بر روی هسته متمرکز شده بودند. با ساختار کامل ارائه شده توسط تیم شورای تحقیقات پزشکی در کمبریج، محققان می‌توانند درک بهتری از عملکرد واقعی این پروتئین داشته باشند.

نتایج بدست آمده در این مطالعه حاصل بیش از 34 سال تلاش دانشمندان حوزه آلزایمر است و با وجود اینکه آن‌ها از دهه 1980 می‌دانستند پروتئین‌های تائو عنصر اصلی در شکل‌گیری این بیماری هستند، قادر به ترسیم ساختار کامل آن‌ها نبودند.

نوآوری‌های کلیدی مانند میکروسکوپ الکترونی و همچنین پیشرفت‌های حوزه نرم‌افزار، وضوح تصاویر اتمی به کار رفته در این تحقیق را تا حد زیادی افزایش داد.

با داشتن ساختار کامل پروتئین تائو، دانشمندان یک گام به درک چگونگی از دست رفتن حافظه و توانایی‌های شناختی ناشی از آلزایمر و همچنین یافتن راه‌های بهتر برای درمان آن نزدیک‌تر شدند.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature منتشر شد.

منبع :

پاسخ تلفنی به سوالات شما و برنامه ریزی شخصی

برنامه ریزی روزانه و زمان بندی صحیح برای مطالعه در ایام امتحانات و دوران جمع بندی کدام است؟
مناسب ترین کتاب ها برای دوران جمع بندی ؟
بهترین تغذیه برای افزایش حافظه و کاهش خواب آلودگی و خستگی کدام است؟ چگونه تمرکزم را در حین مطالعه بالا ببرم؟
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور بدون پیش شماره
با شماره 9099071219 تماس بگیرید
ساعت پاسخگویی از 8 صبح تا 12 شب
مرور فصا 1 تا 4 قسمت دوم از زیست شناسی 1 دهم تجربی
دهم تجربی     دبیر : محمد مهدی روزبهانی