روغن فُک می‌تواند دیابت نوع 1 را درمان کند

محققان دریافتند که روغن فُک می‌تواند عامل بالقوه‌ای در ترمیم عصب‌های بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 باشد.



به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، محققان مرکز علوم اعصاب "کرمبیل" (Krembil) تورنتو کانادا دریافتند که روغن به دست آمده از فُک قابلیت ترمیم اعصاب و درمان بیماری مبتلایان به دیابت نوع 1 را دارد.

دیابت نوع ۱ که در گذشته دیابت وابسته به انسولین نامیده می‌شد، هر سنی را دربر می‌گیرد اما در کودکان و جوانان شایع‌تر است. بدن افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ قادر به تولید انسولین کافی نمی‌باشد. این نوع دربرگیرنده 5 تا 10 درصد از انواع دیابت است. در این نوع از دیابت تخریب سلولی سلول‌های بتا در پانکراس اتفاق می‌افتد.

در دیابت نوع ۱، پانکراس هیچ انسولینی ترشح  نمی‌کند، انسولین هورمونی است که بدن را قادر می‌سازد تا گلوکز موجود در غذا را به انرژی تبدیل کند.

محققان می‌گویند بیمارانی که مکمل امگا 3 به دست آمده از روغن فُک را مصرف کردند با افزایش طول فیبر عصبی قرنیه مواجه گشته‌اند.

40 بیمار در این پژوهش مشارکت داشتند که طی بیش از یک سال روزی 2 مرتبه این مکمل را مصرف می‌کردند.

فیبر عصبی قرنیه در قسمت جلو چشم قرار دارد. قرنیه از بیشترین اعصاب میان تمام اندام بدن برخوردار است.

کارشناسان می‌گویند وقوع هر آسیبی به اعصاب موجود در قرنیه می‌تواند عاملی در روند ابتلا به دیابت نوع 1 باشد.

به همین دلیل با مصرف مکمل روغن فُک می‌توان موجب تقویت و ترمیم اعصاب قرنیه و جلوگیری و درمان دیابت نوع 1 شد.

تکرر ادرار، پرنوشی، تشنگی و خشکی غیرطبیعی دهان، خستگی مفرط یا کمبود انرژی، خشکی و خارش پوست عفونت‌های عودکننده و از بین رفتن حس بخش‌های انتهایی اندام‌ها یا احساس گز گز و مور مور در آن‌ها از علایم ابتلا به دیابت نوع 1 است.

در حال حاضر درمان قطعی برای دیابت نوع 1 وجود ندارد اما انجمن دیابت کانادا با سرمایه‌گذاری در این بخش به دنبال ابداع و توسعه روش‌هایی برای درمان دیابت است و امیدوار است این رویا در آینده‌ای نزدیک به حقیقت بپیوندد.

منبع :