برترین گلزنان تاریخ استقلال و پرسپولیس

برهانی با دو گلی که در دیدار مقابل سایپا از دور اول جام حذفی به ثمر رسانده بود، با ۸۹ گل به رکورد علی جباری بازیکن اسبق این تیم رسید.

برترین گلزنان تاریخ استقلال و پرسپولیس

برهاني با دو گلي که در ديدار مقابل سايپا از دور اول جام حذفي به ثمر رسانده بود، با ۸۹ گل به رکورد علي جباري بازيکن اسبق اين تيم رسيد.

علي جباري، هافبک اسبق استقلال با زدن ۸۹ گل دومين گلزن بر‌تر تاريخ استقلال به شمار مي‌رود و پس از جباري نيز فرهاد مجيدي ۸۳ گله در جايگاه سوم حضور دارد.

مجيدي نخستين بار در بيستم تير ۱۳۷۶ مقابل پرسپوليس براي استقلال به ميدان رفت و اولين گلش را نيز در نهم دي ۷۶ مقابل نفت آبادان به ثمر رساند.

برهاني پيش از آمدن به استقلال در تيم پاس تهران و همچنين مدت کوتاهي براي تيم النصر امارات بازي کرده‌است؛ افزون بر اين، آرش دومين بازيکني که در تاريخ ليگ بر‌تر توانست تعداد گل‌هايش را سه رقمي کند، وي همچنين رکورددار سريع‌ترين هت تريک تاريخ ليگ بر‌تر در کمتر از ده دقيقه (مقابل پيکان در ليگ هشتم). ضمنا برهاني در ۳۷ بازي ملي ده گل زده است و آقاي گلي ليگ هشتم هم به نام وي ثبت شد.

بر‌ترين گلزنان تاريخ فوتبال باشگاه استقلال را با هم مرور مي‌کنيم. کساني که در عرصه ليگ، جام‌حذفي، ‌ مسابقات تهران و ساير مسابقات رسمي گل‌زده‌اند. ده گلزن بر‌تر تاريخ فوتبال استقلال را با يکديگر مرور مي‌کنيم:

۱ ـ آرش برهاني: ۹۱ گل

۲ ـ علي جباري: ۸۹ گل

۳ ـ فرهاد مجيدي: ۸۳ گل

۴ ـ غلامحسين مظلومي: ۸۲ گل

۵ ـ عبدالصمد مرفاوي: ۷۷ گل

۶ ـ پرويز مظلومي: ۷۲ گل

۷ ـ غلامرضا عنايتي: ۵۸ گل

۸ ـ عبدالعلي چنگيز: ۴۷ گل

۹ ـ علي سامره: ۴۳ گل

۱۰ ـ مسعود مژدهي: ۳۶ گل



در ضمن بر‌ترين گلزنان تاريخ باشگاه پرسپوليس اين بازيکنان هستند:

۱ ـ فرشاد پيوس (۱۵۳ گل): بر‌ترين گلزن تاريخ پرسپوليس از سال ۱۳۷۰ اين رکورد را در اختيار دارد و گويا، تا يکي دو دهه آينده هم اين رکورد همچنان به نام آقاي گل همه ادوار تاريخ پرسپوليس باشد!

پيوس در ۲۱۲ بازي، موفق به زدن ۱۵۳ گل شد که ميانگين وي 72صدم گل در هر بازي است که اين بهترين ميانگين در بين گلزنان بر‌تر تاريخ باشگاه است. فرشاد ۹ گل خود را از نقطه پنالتي به ثمر رساند و از سال ۶۵ تا ۷۶ بار‌ها آقاي گل مسابقات گوناگون شد.

۲ ـ علي پروين (۹۵ گل): تا پيش از ظهور پيوس، پروين بهترين گلزن تاريخ پرسپوليس به شمار مي‌رفت که در ۲۷۸ بازي، موفق به زدن ۹۵ گل شده بود. پروين بيست گل خود را از نقطه پنالتي به ثمر رسانده و با اين آمار، بهترين پنالتي زن تاريخ پرسپوليس به شمار مي‌رود. وي در همه مسابقات پرسپوليس حضور داشته و تنها در کارنامه وي، جاي بازي‌هاي آسيايي خالي است.

همچنين وي در ميان ده گلزن بر‌تر تاريخ پرسپوليس، فقط يک هافبک قرار دارد که ضربات آزاد و پنالتي او در دهه پنجاه و شصت زبانزد همگان بود.

۳ ـ صفر ايرانپاک (۷۴ گل): مرحوم ايرانپاک، بهترين گلزن سرخپوشان در دهه پنجاه بود که در ۱۴۳ بازي موفق به ثمر رساندن ۷۴ گل شد که با اين حساب، ميانگين گلزني وي 52صدم گل در هر بازي بود که پس از پيوس و دايي، سومين رکورد بر‌تر در اين زمينه است. ايرانپاک از سال ۴۹ تا ۵۹ به مدت يازده سال در پرسپوليس توپ زد و رکورد هفت گل وي در دربي، هنوز در تاريخ فوتبال ايران ماندگار است. وي ۴۵ گل نيز در ليگ تخت جمشيد زد که تا چند سال پيش، يکي از رکوردهاي بر‌تر گلزني در تاريخ ليگ ايران بود.

۴ـ ناصر محمدخاني (۵۹ گل): آقاي گل تهران در سال ۶۰ که با پيراهن بانک ملي آن را به دست آورد. او از سال ۶۱ تا ۷۲ به تناوب در پرسپوليس توپ زد و البته بهترين سال‌هاي فوتبال خود را در قطر گذراند. محمدخاني در سال‌هايي در پرسپوليس بازي مي‌کرد که سالي بيست تا ۲۵ بازي برگزار مي‌شد.

گلزن قهار پرسپوليس در نيمه نخست دهه ۶۰، در ۱۵۲ بازي موفق به زدن ۵۹ گل شد و يکي از بر‌ترين مهاجمان فوتبال ايران در دهه شصت بود.

۵ ـ علي دايي (۴۳ گل): قطعا اگر دايي همه دوران فوتبال خود را در پرسپوليس مي‌گذراند، اکنون رکورد پيوس را شکسته بود و آقاي گل تاريخ پرسپوليس لقب مي‌گرفت. دايي با ميانگين گلزني 60صدم گل در هر بازي، پس از پيوس، بهترين آمار را دارد و در ۷۱ بازي موفق به زدن ۴۳ گل شده است. البته شش گل دايي از ضربات پنالتي بوده است. بر‌ترين گلزن تاريخ فوتبال ملي جهان، تنها سه فصل و نيم در پرسپوليس بازي کرد و در فصل ۸۲ نيز اقاي گل ليگ بر‌تر شد.

منبع :

Menu