فواید رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای چشم

طبق نتایج یک تحقیق جدید، رژیم غذایی مدیترانه‌ای ریسک بیماری‌های چشمی مرتبط با افزایش سن را کاهش می‌دهد.



طبق نتایج یک تحقیق جدید، رژیم غذایی مدیترانه‌ای ریسک بیماری‌های چشمی مرتبط با افزایش سن را کاهش می‌دهد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از مهر، طبق یک مطالعه جدید، افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه‌ای پیروی می‌کنند یک سوم کمتر در معرض ابتلا به بیماری چشمی موسوم به «دژنراسیون ماکولا» یا تباهی لکه زرد چشم (AMD ) که منجر به کوری می‌شود، قرار خواهند داشت.

طبق گزارش این محققان، پیروی بیشتر از رژیم غذایی مدیترانه‌ای با ریسک کمتر بیماری AMD که با افزایش سن بروز می‌کند همراه است و تنها 39 درصد افرادی که از این رژیم غذایی پیروی کردند مبتلا به این بیماری چشمی شدند درحالی‌که حدود 50 درصد از افرادی به این بیماری مبتلا شدند که از این رژیم غذایی پیروی نکرده بودند.

محققان دریافتند میوه‌ها مخصوصا نقش مهمی در سلامت چشم دارند و افرادی که حدود 140 گرم میوه در روز می خورند 15 درصد کمتر مبتلا به بیماری چشمی تباهی لکه زرد می‌شوند.

این گزارش نشان داده است که کافئین و آنتی اکسیدان‌ها برای سلامت چشم نقش محافظتی دارند. بهطوری‌که افرادی که میزان بالای کافئین مصرف می‌کردند (در حدود 78 میلی گرم در روز) 54.4 درصد مبتلا به AMD نشدند و 45.1 درصد مبتلا به این بیماری بودند.

در این مطالعه، تیم تحقیق 883 فرد 55 ساله و بالاتر را در کشور پرتغال بین سال‌های 2013 تا ۲۰۱۵ مورد مطالعه قرار دادند. به منظور بررسی میزان پیروی این افراد از رژیم غذایی مدیترانه‌ای، از آنها در مورد میزان خوردن برخی غذاهای مشخص پرسیده شد و براساس پاسخ شان به آنها از 0 تا 9 امتیاز داده شد بطوریکه نمره 9 حاکی از بیشترین پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای بود.

به گفته محققان، علاوه بر حفاظت از سلامت چشم، این رژیم غذایی با کنترل بهتر قند خون، ریسک پایین‌تر افسردگی و کاهش میزان التهاب نیز مرتبط است.