فایده روغن ماهی برای سلامتی

روغن ماهی به طور خاص از بافت ماهی‌های چرب از جمله ماهی قزل آلا، ماهی ساردین و ماهی آزاد گرفته می‌شود.



به گزارش سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت ، هر دو نوع اسیدهای چرب امگا 3 و ایکوزاپنتانوئیک اسید از مواد اولیه این روغن ها هستند. به غیر از این چربی ها، روغن ماهی منبع بسیار خوبی از ویتامین های آ و دی هستند.

بسیاری از مقامات بهداشتی جهان به مردم مصرف مقادیر زیادی از ماهی های چرب را توصیه می کنند و در 10 سال گذشته نتایج مختلفی از مزایای رژیم غذایی حاوی این چربی ها گرفته شده است که برخی از آنها قابل حمایت بوده اند:

تعدادی از مزایای سلامت رژیم غذایی حاوی روغن ماهی از این قبیل است:

اسکلروز متعدد یا ام اس: مطالعات نشان داده است که اسیدهای چرب امگا 3 به کنترل علائم افراد مبتلا به این اختلال کمک می کند.

سرطان پروستات: روغن ماهی ممکن است خطر ابتلای یک مردم به سرطان پروستات را کاهش دهد. امگا 3 در واقع از تبدیل شدن سلولهای سالم و طبیعی به سلولهای سرطانی جلوگیری کرده و مانع از رشد غیرعادی سلولی می‌ شود.

افسردگی: روغن ماهی علاوه بر کاهش افسردگی باعث تنظیم نوسانات خلقی شده و به بهبود خلق و افزایش روحیه کمک می ‌کند. همچنین مصرف این چربی ها در دوران بارداری از ابتلای مادر به افسردگی پس از زایمان پیشگیری می کند.

مزایای سلامت روان: روغن ماهی ممکن است علائم مشکلات رفتاری در جوانان به ویژه کسانی که به بیش فعالی مبتلا هستند را کاهش دهد.

مزایای حافظه: مصرف اسیدهای چرب امگا 3 منجر به بهبود حافظه در بزرگسالان و جوانان می شود ضمن این که به قدرت استدلال و تقویت قدرت تمرکز کمک می ‌کند. روغن ماهی جریان خون را بهبود می‌ بخشد و حتی روی هورمونها و سیستم ایمنی بدن نیز تاثیرگذار است که در نهایت روی عملکرد مغز تاثیر می ‌گذارد.

مزایای قلب: روغن ماهی نه تنها به پایین آمدن سطح تری گلیسیرید و کلسترول خون کمک می ‌کند بلکه در جلوگیری از سفت شدن عروق و پیشگیری از ضربان غیرعادی قلب نیز نقش به سزایی دارد.

حفاظت در برابر آلزایمر: شماری از مطالعات پزشکی نشان داده است که مصرف روغن ماهی به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، زوال عقل و حتی شیزوفرنی کمک می ‌کند.

حفاظت از بینایی: مصرف اسید چرب امگا 3 از چشم‌ ها در برابر عارضه دژنراسیون ماکولای وابسته به سن جلوگیری می‌ کند و همچنین خطر بروز سندرم خشکی چشم را کاهش می ‌دهد.

صرع: بیماران مبتلا به صرع که از دوزهای پایین مکمل های روغن ماهی استفاده می کنند، حملات تشنج در آنها کاهش می یابد.

مزایا برای جنین: مصرف امگا 3 در سه ماهه آخر بارداری منجر به افزایش رشد شناختی در جنین می شود. ضمنا مصرف این روغن ها از تولد زودرس یا تولد نوزاد زیر وزن طبیعی و نیز از سقط جنین جلوگیری می کند.

تاثیر ضد التهابی: روغن ماهی نقش موثری در کاهش التهاب در خون و بافت‌ ها دارد. این مکمل برای بهبود اختلالات گوارشی، سندرم روده کوتاه و بیماریهای التهابی مزمن مفید است.

گفتنی است علاوه بر ماهی، گردو، اسفناج، تخم مرغ، تخم چیا، ریحان تازه، سایر برگ های تیره در سبزیجات به غیر از اسفناج و ترخون خشک شده نیز حاوی مقادیر بالای امگا 3 هستند.


منبع :