گرمای جهانی عامل از بین‌برنده باکتری‌های خوب در حشرات

گرمای جهانی می‌تواند از طریق از بین بردن باکتری‌های خوب در بدنِ حشرات و دیگر حیوانات، تاثیر مخربی بر زنجیره غذایی داشته باشد.



گرمای جهانی می‌تواند از طریق از بین بردن باکتری‌های خوب در بدنِ حشرات و دیگر حیوانات، تاثیر مخربی بر زنجیره غذایی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، کارشناسان در مطالعات جدید یک گونه حشره را داخل دستگاهی نگهداری کردند که دمای آن ۲.۵ درجه سانتی گراد گرم‌تر از دمای محیط بیرون بود. این میانگینِ افزایش دمایی است که محققان برای سال ۲۱۰۰ پیش بینی کرده‌اند.

کارشناسان دریافتند این افزایش دما کاهش چشمگیری در میزان باکتری‌های خوب روده در این گونه از حشرات که رابطه همزیستی مطلوبی با هم دارند، داشته و در نتیجه رشد آنها کمتر از وضعیت طبیعی بوده و همچنین در دمای بالاتر هیچ یک از این حشرات به بلوغ جنسی نرسیده‌اند.

"تاکما فوکاتسو" از دانشگاه توکیو و محقق ارشد این مطالعه گفت: با در نظر گرفتن اینکه بسیاری از "همزیان" میکروبی در برابر فشار ناشی از افزایش دما آسیب‌پذیر هستند چنین همزیانی در واقع می‌توانند نقطه ضعف موجودات وابسته به این ارگانیسم‌ها در جهان باشند.

وی همچنین افزود: پدیده سفید شدگی مرجان نیز که در آن جلبک همزیست فتوسنتزیِ مرجان به دلیل بالا رفتن دما از بین می‌رود و صخره مرجانی به شدت آسیب می‌بیند به عنوان موضوع زیست محیطی جدی در نظر گرفته می‌شود.

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، در حالیکه بالا رفتن دما می‌تواند برای کشاورزان و باغداران در برخی نقاط جهان سودآور باشد اما در دنیای حیوانات و حشرات برخی از گونه‌ها را مجبور می‌سازد تا به سمت مناطق شمالی کره زمین جابجا شوند. این روند همچنین می‌تواند بر برخی از موجودات همچون مورچه‌ها تاثیر بگذارد.