رابطه دیابت با سوسیس و کالباس

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف بیش از حد فراورده‌های گوشتی می‌تواند زمینه بروز بیماری هایی همچون دیابت و نقرس را فراهم کند.

رابطه دیابت با سوسیس و کالباس


 پیام فرح بخش فارسی متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در گفت و گو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اظهار داشت: دیابت نوع 2( اکتسابی) ، عارضه ای است که معمولا در سنین بالای 30 سال شایع بوده  و  فقدان پاسخگویی مناسب سلول ها به انسولین ترشح شده از لوزالمعده منجر به بروز این بیماری می شود. 

وی در خصوص ارتباط بیماری دیابت نوع 2 با شیوه ناسالم زندگی،ابراز داشت: اضافه وزن ناشی از مصرف غذاهای چرب و شیرین به صورت غیر مستقیم عاملی برای دیابت اکتسابی است. همچنین عدم فعالیت فیزیکی و سابقه ژنتیکی از جمله عواملیست که می تواند فرد را در معرض این بیماری قرار دهد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خصوص رابطه علت و معلولی مصرف گوشت قرمز با دیابت اکتسابی، تصریح کرد: مصرف گوشت قرمز به تنهایی منجر به بیماری دیابت نشده اما به دلیل دارابودن چربی های زیاد، مصرف بیش از حد آن می تواند در درازمدت، فرد را با مشکل اضافه وزن و در نهایت دیابت نوع 2 مواجه کند.

 وی در رابطه با عوارض دیگر مصرف بیش از حد گوشت قرمز، اذعان کرد: مهمترین عارضه گوشت قرمز، بالا بردن اسید اوریک بوده که به دلیل پروتیین بالا، اضافه بار کلیوی به فرد تحمیل کرده و در نهایت منجر به بیماری نقرس می شود. 

فرح بخش با بیان اینکه اکنون سن خطر ابتلا به بیماری دیابت کاهش یافته است، عنوان کرد: در گذشته این عارضه تنها افراد بالای چهل سال را درگیر می کرد، اما متاسفانه امروزه با گسترش اضافه وزن در بین نوجوانان، شاهد افزایش شیوع این بیماری در میان آنها هستیم.

وی نسبت به مصرف فراورده های گوشتی همچون سوسیس و کالباس هشدار داد و گفت: در این فراورده از مواد افزودنی نامطلوب استفاده می شود، بنابراین وجود این مواد مضر در بدن باعث  عدم سازگاری و در نهایت منجر به عوارضی همچون مشکلات قلبی عروقی، فشار خون و دیابت می شود.

این متخصص تغذیه یادآور شد:  اصلاح الگو های مصرف، تغییر سبک زندگی و جایگزین کردن پروتئین گیاهی همچون سویا می تواند راهکار مناسبی برای  رفع این معضل باشد و تاثیر بسزایی در کاهش اضافه وزن و عوارض ناشی از آن داشته باشد.

منبع :

پاسخ تلفنی به سوالات شما و برنامه ریزی شخصی

برنامه ریزی روزانه و زمان بندی صحیح برای مطالعه در ایام امتحانات و دوران جمع بندی کدام است؟
مناسب ترین کتاب ها برای دوران جمع بندی ؟
بهترین تغذیه برای افزایش حافظه و کاهش خواب آلودگی و خستگی کدام است؟ چگونه تمرکزم را در حین مطالعه بالا ببرم؟
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور بدون پیش شماره
با شماره 9099071219 تماس بگیرید
ساعت پاسخگویی از 8 صبح تا 12 شب
تدریس ویژه مناطق زلزله زده - فصل پنجم -ژنتیک جمعیت از زیست شناسی چهارم تجربی
چهارم تجربی     دبیر : محمد عمارلو