نوروز 96

فواید و خواص خوراکی‌‌های مشکی

در این مقاله با فواید و خواص شاتوت، خرما، چای سیاه و تخمه آفتابگردان آشنا خواهید شد.



در این مقاله با فواید و خواص شاتوت، خرما، چای سیاه و تخمه آفتابگردان آشنا خواهید شد.

فواید و خواص خوراکی‌ های مشکی شاید میوه ها و خوراکی های تیره و سیاه به اندازه غذاهای خوشرنگ و لعاب وسوسه‌کننده نباشند اما هر کدام از آنها خواص خوبی برای شما دارند. علاوه بر این متخصصان تغذیه به شما می‌گویند از یک نوشیدنی سیاه به‌شدت پرهیز کنید و آن را به رژیم غذایی‌تان راه ندهید.

1. شاتوت و تقویت سیستم ایمنی

به توت سیاه معروف است و ارزش غذایی آن بسیار بالاست که بهتر است بعضی از مهم‌ترین آنها را بدانید:

– شاتوت کالری بسیار کمی دارد و فیبر آن بالاست در نتیجه این میوه مناسب افرادی است که می‌خواهند وزن متناسبی داشته باشند.

– شاتوت تازه منبع خوبی از ویتامین C محسوب می‌شود. این ویتامین آنتی‌اکسیدانی قوی است. مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و التهابات بدن را کاهش می‌دهد.

– تعدادی از ویتامین‌های گروه B هم در شاتوت دیده می‌شوند. این ویتامین‌ها به سوخت‌وساز بهتر بدن کمک می‌کنند.

– آنتی‌اکسیدان‌های موجود در شاتوت از بروز سرطان پیشگیری می‌کنند.

2. نوشابه؛ بدترین نوشیدنی

یکی از مضر‌ترین نوشیدنی‌ها نوشابه است که متخصصان تغذیه دشمن درجه یک آن محسوب می‌شوند. مصرف مداوم نوشابه احتمال بالا رفتن فشارخون را افزایش می‌دهد. علاوه بر این هضم غذا را با مشکل روبه‌رو کرده و برای سلامت دندان‌ها بسیار مضر است. به گفته متخصصان تغذیه مصرف نوشابه‌های گاز‌دار خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را افزایش می‌دهد و حتی با بروز سنگ‌های کلیه در ارتباط است. همه این موارد بهانه خوبی است تا نوشابه را هرگز به برنامه رژیم غذایی‌تان راه ندهید.

3. خرما؛ سرشار از انرژی

خرما خوراکی مفید با داشتن قندهای طبیعی مورد توجه متخصصان تغذیه است اما علاوه بر این در تنظیم ساخت‌وساز بدن و حتی در روزهایی که رژیم می‌گیرید هم می‌توانید به کمک خرما جسم سالم‌تر و انرژی بیشتری داشته باشید.

منبع :

پرتابه از فیزیک چهارم ریاضی
  برای شرکت در کلاس کلیک کنید( چهارم ریاضی)
دبیر : حمیدرضا بروشکی