یک سؤال، 4 پاسخ
بیشتر اوقات دیدن و خواندن پرسشهای دیگران، خود، از مطالعهی چندین صفحهی متن اثرگذارتر است. آدم را به فکر فرو میبرد، ذهن را میپروراند، زبان را به گردش درمیآورد و قلم را به حرکت وامیدارد! این صفحه متعلق به همهی دانشآموزان و مشاوران است؛ همهی کسانی که دوست دارند بپرسند و همهی کسانی که جوابهایشان راهی است برای عمیقتر شدن و درک بیشتر مسئله. برای همین، چه دانشآموز باشید چه مشاور و پشتیبان، در اینجا، هم میتوانید بپرسید هم میتوانید یاد بگیرید.
آیا بهتر نیست با تکرار تعداد بیشتری از کنکورهای سالهای گذشته (داخل و خارج)، از روش دو روز یکبار به جای سه روز یکبار استفاده کنم؟
پاسخ 1- اگر بعد از چند مرحله اجرای روش سه روز یکبار، متوجه شدید که به فرصت دو روز و نیم مطالعاتی نیاز ندارید و میتوانید در زمان کمتری مرور و جمعبندی بین دو آزمون را داشته باشید، آزمونها را با فاصلهی زمانی دو روز یکبار برگزار کنید. بدیهی است که عواملی مانند طول مدت دورهی جمعبندی، سطح متفاوت علمی و مهارتی دانشآموز در تعیین عدد دو یا سه روز دخیل است ولی اصل همان سه روز یکبار است.
رضا پشنگپور
پاسخ 2- این موضوع باید بر اساس میزان توانایی هر دانشآموز تنظیم شود. عوامل مختلفی در دو روزه یا سه روزه بودن آزمونهای جمعبندی مؤثرند:
- طول مدت دورهی جمعبندی
- سطح علمی دانشآموز که تأثیر مستقیم روی تعداد غلطها و مباحث «فراموششده، شکدار، ناقص و مهم» دارد و زمان تحلیل و بررسی آزمون و مطالعهی مجدد مباحث را کم یا زیاد میکند و ممکن است در اوایل این روش به شکل 3 روز یکبار و در اواخر به شکل 2 روز یکبار هم باشد.
- میزان مباحثی که دانشآموز حذف یا بر روی آنها تمرکز کرده است و...
تأکید میکنیم هدف از این آزمونها، شناخت نقاط ضعف و قوت خود و تأکید علمی و آموزشی بر آنهاست و نتیجهگرایی (درصد و رتبه) در حاشیه قرار دارد.
حسین پرهیزگار
پاسخ 3- اگر داوطلبی با تراز بالا هستید میتوانید روش دو روز یکبار را اجرا کنید. بهویژه بعد از شبیهسازی چند آزمون به روش سه روز یکبار که سرعت مرور درسها بالا رفت، اجرای روش دو روز یکبار اشکالی ندارد؛ ولی اگر ترازتان بالا نیست، کیفیت را فدای کمیت نکنید و هر سه روز یکبار آزمون دهید تا فرصت دو و نیمروزه برای مرور درسها داشته باشید. الزاماً حل تعداد تست زیاد رمز موفقیت نیست ولی حل کیفی سؤالها و بررسی دقیق نکتهها چرا.
سارا شفافی
پاسخ 4- تعداد آزمونهایی که در قالب برنامهی زمانی سه روز یکبار خواهید داشت و تعداد بازههای مطالعاتی در دو روز و نیم که بعد از هر آزمون در اختیار شماست، شرایط ایدهآلی را برای دوران جمعبندی فراهم میکند و در این شرایط ایدهآل هم با تعداد تکرار مناسبی از آزمون مهارت آزمونی خود را افزایش میدهید و هم در بازههای مطالعه بهترین نوع رفع اشکال و جمعبندی را پشت سر میگذارید. افزایش دادن تعداد آزمونها و کاهش تعداد بازهها باید بر اساس شرایط شخصی باشد. شرایطی که بیش از هر چیزی به بازهها برمیگردد و تنها در حالتی منطقی خواهد بود که با توجه به سطح مطالعهی سالیانهی شما بازههای 1.5 روزه برای تحلیل و رفع اشکال هر آزمون، نیاز شما را برطرف کند.
حسام زینی لشکاجانی