آیا بیماران دیابتی قادر به انجام روزه داری هستند؟

یک فوق تخصص غدد گفت: همزمان با شروع ماه مبارک رمضان دیابتی‌ها باید مواردی را رعایت کنند.



محمد پژوهی فوق تخصص غدد در گفت و گو با خبرنگار خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: بیماران دیابتی به چهار دسته تقسیم می شوند که افراد دیابتی نوع یک و 2 در صورتیکه سطح قند خون ناشتای آنها کمتر از 250 باشد، می توانند روزه بگیرند.

وی با بیان اینکه بیماران دیابتی نوع بارداری اصلاً نمی توانند روزه بگیرند، گفت: افراد با دیابت نوع چهارم که بیمارانی آنها به علت مصرف برخی داروها ایجاد شده، قادر به انجام روزه داری هستند.

این فوق تخصص غدد با اعلام اینکه اکثر بیمارانی که قرص مصرف می کنند توانایی روزه داری را دارند، تصریح کرد: اگر سطح قند خون این افراد بسیار بالا و بیش از 250 باشد، نمی توانند روزه بگیرند.

وی در مورد نکاتی که افراد دیابتی برای کنترل قند خون خود باید رعایت کنند، عنوان کرد: بیمارانی که انسولین تزریق می کنند، باید مقدار انسولین قبل از افطار آنها بیش از  میزان قبل از سحر باشد زیرا در طول روزه داری مقداری از قند خون آنها کاهش می یابد و باید در این زمینه با پزشک معالج خود مشورت کنند.

پژوهی افزود: بیماران دیابت نوع 2 که قرص مصرف می کنند نیز باید میزان قرص قبل  از افطار آنها بیش از مقدار سحر باشد.

وی درباره مواد غذایی مناسب در افطار برای روزه داری افراد دیابتی اظهار کرد: این بیماران سعی کنند در ابتدا با چای، خرما، نان، پنیر، گردو و سبزی خوردن افطار خود را آغاز کنند و بعد از یکی دو ساعت شام بخورند.

این فوق تخصص غدد تصریح کرد: دیابتی ها تعداد وعده های غذایی را افزایش و حجم آن را کاهش دهند و در یک وعده مواد غذایی را مصرف نکنند زیرا قند خون آنها به شدت افزایش می یابد و دچار نوسان زیادی می شود.

وی با بیان اینکه دیابتی ها در وعده سحری از پرخوری زیاد پرهیز کنند، ابراز کرد: این افراد داروهای خود را به موقع مصرف و از غذاهایی که مقدار زیادی کربوهیدرات و قند دارد، پرهیز کنند.

پژوهی با اعلام اینکه دیابتی ها از مصرف قندهای ساده مانند زولبیا و بامیه خودداری کنند، گفت: قندهای مرکب مانند میوه، لبنیات و سبزیجات برای این افراد مفید می باشد و مشکلی برای جذب گلوکز آنها ایجاد نمی کند.

این فوق تخصص غدد با توجه به گرمای هوا در ماه رمضان افزود: افراد در سحر مایعات زیادی استفاده کنند و در فاصله افطار تا سحر با نوشیدن چای کمرنگ و آب میوه های طبیعی آب مورد نیاز بدن خود را تامین کنند.

منبع :