خواص و فواید طالبی

در این روز‌های گرم خوردن طالبی خاصیت‌های زیادی دارد.

فوایدطالبی به شرح زیر است : 

1=جلوگیری از بروز نارسایی های قلبی

مصرف طالبی به دلیل دارا بودن حجم پتاسیم بالا و مواد مغذی، برای کنترل سه فاکتور کلسترول، فشار خون و هموسیستیین بالا که زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی هستند، مفید بوده و در حفظ سلامت قلب موِثر شناخته شده است. مصرف یک فنجان طالبی در روز به میزان ۲۵ درصد احتمال بروز فشار خون را کاهش می‌دهد. به علاوه یک فنجان طالبی ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه افراد را به ویتامین C تامین می‌کند و چون هر دو این فاکتورها برای کاهش فشار خون مورد نیاز هستند، از این رو، مانع بروز بیماری های قلبی می‌شود.

در ضمن، یک طالبی متوسط ۵ گرم از ۲۵ گرم فیبر مورد نیاز بدن را فراهم می کند که موجب کاهش کلسترول بالای خون می‌شود، پس می‌توان دریافت که این میوه یکی از بهترین میوه‌ها برای حفظ سلامت قلب است. 

2=تقویت سیستم بینایی

طالبی موجب تقویت سیستم بینایی شده و از ضعیف شدن چشم شما جلوگیری می کند. مصرف طالبی به دلیل سطح بتا کاروتن بالایی که دارد، در سلامت چشم ها بسیار موثر است. بتا کاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و به تبع آن ویتامین A نیز در بهبود عملکرد چشم‌ها موثر است.

به علاوه سطح بالای بتاکاروتن در طالبی، مانع بروز آب مروارید در سالمندان می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند، افرادی که از طریق رژیم غذایی‌شان، هر روز بتاکاروتن کافی دریافت می‌کنند، کمتر به آب مروارید دچار می شوند.

3=یشگیری از حملات تنفسی و آسم

کسانی که از آسم رنج می‌برند، در صورت استفاده‌ از میوه‌هایی که ویتامین C بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی شده و کمتر سرفه می‌کنند. از این رو، استفاده از طالبی در میان وعده‌ها به علت وجود مقادیر بالایی از این ماده مغذی بسیار کمک‌کننده است.

4=پیشگیری از ابتلا به سرطان

طالبی به دلیل داشتن مقدار زیادی ویتامین ث و حجم بالای بتا کاروتن، احتمال بروز سرطان هایی نظیرسرطان ریه، پستان، مثانه، روده بزرگ، معده و لوزالمعده را در افراد مستعد کاهش می‌دهد. این دو ماده مغذی (ویتامین C و بتاکاروتن) با فعالیت آنتی‌اکسیدانی که دارند از فعالیت تخریبی رادیکال‌های آزاد جلوگیری کرده و مانع تشکیل غدد سرطانی می شوند.

5=درمان یبوست

طالبی حاوی فیبرهای حلّالی مثل پکتین است که نقش مهمی در هضم غذا دارند. این فیبرها آب را جذب کرده، حجم مدفوع را افزایش می‌دهد و به این ترتیب عبور آن‌ را از روده‌ها آسان می‌کند. اگر دچار یبوست شده‌اید، بهتر است قبل از غذا از طالبی استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که در مصرف این میوه زیاده‌روی نکنید. تحمل فیبرهای موجود در طالبی در افراد مختلف متفاوت است. در برخی افراد مصرف زیاد طالبی باعث اسهال یا نفخ می‌شود.

6=کاهش تورم و احتباس بافتهای بدن

طالبی میوه ای ادرار آور است. از آنجایی که طالبی سرشار از پتاسیم است، می‌تواند به دفع آب بیش از حد بدن کمک کند. در واقع ایجاد تعادل بین سدیم (نمک) و پتاسیم، نمی‌گذارد بافت‌های بدن به دلیل احتباس آب متورم شوند.

7=میوه ای مناسب برای ترک سیگار

اگر سیگاری هستید و قصد ترک آن را دارید از آب طالبی غافل نشوید. طالبی حاوی مواد مغذی و معدنی است که می‌تواند به شما در ترک سیگار و بهبودی و بازیابی بدن در رهایی از نیکوتین کمک کند.

دیگر فواید و خواص طالبی

طالبی میوه ای اشتها آور است. وجود مجموعه‌ای از ویتامین ها، به خصوص ویتامین های گروه ب در این میوه، آن را به ماده ای بسیار خوب برای تنظیم متابولیسم در بدن تبدیل کرده و از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن کودکان و نوجوانان و افراد لاغر است.

کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند به مدت ۲ هفته شام خود را به طالبی اختصاص دهند. یعنی آهسته و هر یک ربع کمی طالبی میل کنند.

طالبی از غلظت خون می‌کاهد و از ایجاد لخته‌های خونی غیرعادی در سیستم قلبی عروقی جلوگیری می‌کند.