رابطه احتمالی بین آلرژی‌های غذایی و تشدید بیماری ام اس

نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که فعالیت بیماری ام اس در آن دسته از مبتلایان به این بیماری که سابقه آلرژی‌های غذایی دارند، شدیدتر است.



به گزارش گروه علمی ایرنا از انجمن ام اس ایران، این مطالعه اخیرا در شصت و هشتمین جلسه آکادمی مغز و اعصاب امریکا ارائه شد.

مکانیسم این رابطه بدین گونه بیان شده که گروهی از سلول های ایمنی که در واکنش های آلرژیک بیشتر نقش دارند –هاست سل ها– ، قادرند نفوذپذیری سد خونی-مغزی را افزایش دهند.

این سلول ها همچنین قادرند موادی از دسته سیتوکین ها را آزاد کنند که سبب فعال شدن سلول های ایمنی از نوع T و ماکروفاژها می شود و به این ترتیب می توانند فعالیت بیماری را افزایش دهند.

شواهدی برای این نتیجه گیری وجود دارد از جمله این که در مدل های حیوانی ام اس (موش هایی که در آنها بیماری مشابه ام اس ایجاد شده)، پس از جداسازی و خارج کردن هاست سل ها از بدن حیوان، ملاحظه کردند که بیماری مشابه ام اس شدت کمتری از خود نشان داد.

همچنین شواهدی وجود دارد که داروهای آنتی هیستامین بر ریسک ام اس و ترمیم ضایعات ام اس مؤثر است. (داروهای آنتی هیستامین برای کاهش علائم واکنش های آلرژیک مورد استفاده قرار می گیرند.)

برای قضاوت در مورد صحت این نتایج راه درازی باقی است و تا آن زمان باید منتظر ماند و از مصرف بی دلیل و بی رویه همه داروها پرهیز کرد .

منبع :