کاهش خطر شکستگی لگن در زنان مسن با رژیم غذایی مدیترانه ای

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف رژیم غذایی موسوم به مدیترانه ای خطر شکستگی استخوان لگن را در زنان مسن کاهش می‌دهد.





به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث دی، محققان متوجه شدند که خطر شکستگی استخوان لگن در زنانی که پیرو رژیم غذایی مدیترانه ای --مملو از میوه، سبزیجات، آجیل، حبوبات و غلات سبوس دار-- هستند، 20 درصد کمتر از سایر زنان است.

دکتر برنارد هارینگ از دانشگاه وورتسبورگ در آلمان که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: نتایج این مطالعه موید این مفهوم است که پیگیری یک الگوی رژیم غذایی سالم در حفظ سلامت استخوان در زنان یائسه نقش دارد.

در این مطالعه محققان آلمانی ارتباط میان رژیم غذایی و سلامت استخوان را در بیش از 90 هزار زن آمریکایی سالم که متوسط سنی 64 سال داشتند، بررسی کردند و وضعیت آنها را برای حدود 16 سال مورد پیگیری قرار دادند.

آنها متوجه شدند زنانی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کردند، به نسبت کمتر در معرض شکستگی لگن قرار داشتند.

محققان افزودند: این خبر خوبی برای افرادی است که رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال می کنند.

آنها خاطرنشان کردند: گرچه مقدار محصولات لبنی در رژیم غذایی مدیترانه ای به طور معمول کمتر از سایر رژیم ها است اما به نظر نمی رسد که این موضوع به سلامت استخوان ها آسیب بزند.

پزشکان معمولا توصیه می کنند که مقدار مناسب کلسیم از طریق رژیم غذایی مصرف شود و برای افرادی هم که کمبود این ویتامین را دارند مکمل های کلسیم و ویتامین دی تجویز می کنند.

منبع :