نوروز 96

5 اشتباه رایج که غذاهایتان را سمی می‌کند

در اینجا به 5 اشتباه در غذا خوردن اشاره می‌کنیم که باعث مضر و سمی شدن غذاهای سالم و یا منجر به از بین رفتن خواص آن‌ها می‌شود.





به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در اینجا به 10 اشتباه در غذا خوردن اشاره می‌کنیم که باعث مضر و سمی شدن غذاهای سالم و یا منجر به از بین رفتن خواص آن‌ها می‌شود.

1-توت فرنگی را خرد می‌کنید. توت فرنگی را هنگام خوردن نبرید و آن را کامل بخورید زیرا برخی مواد مغذی و ویتامین‌های موجود در آن به خصوص ویتامین C به اکسیژن و نور حساس است. زمانی که شما توت‌فرنگی را می‌برید، برخی مواد مفید آن را از بین می‌برید.

2-سیر را در فضای آزاد قرار نمی‌دهید. سیر دارای آنزیمی به نام آلیسین است که ضدسرطان است و هنگامی که در معرض اکسیژن قرار گیرد، فواید آن موثرتر می‌شود. به همین دلیل بهتر است قبل از اینکه سیر را به غذا وارد کنید آن را خرد کنید و به مدت 10 دقیقه در فضای باز قرار دهید تا آلیسین‌های موجود در آن به‌خوبی فعال شود.

3-آب ماست را بیرون می‌ریزید. آبی که بر روی ماست جمع می‌شود سرشار از پروتئین و ویتامین B12 و مواد معدنی همچون کلسیم و فسفر است و نباید دور ریخته شود. به جای دور ریختن آن، ماست را هم بزنید.

4-گوجه فرنگی خام را بیشتر ترجیح می‌دهید. گوجه فرنگی پخته یا کباب‌شده بسیار مفیدتر از گوجه فرنگی خام است. گوجه فرنگی پخته یا کباب‌شده خاصیت ضدسرطانی دارد و با مشکلات قلبی مبارزه می‌کند و آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد.

5-گوشت را با شعله یا دمای بالا کباب یا بریانی می‌کنید. بریان کردن یا کباب کردن بیش از حد گوشت، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. گوشت پخته و یا گوشتی که در شعله‌ای کم کباب یا سرخ می‌شود، مفیدتر و بهتر است.

منبع :

سینتیک شیمیایی از شیمی چهارم دبیرستان
  برای شرکت در کلاس کلیک کنید( چهارم ریاضی)
دبیر : فرزاد نجفی کرمی