تاثیر زعفران و ماده موثره کروسین بر حافظه

مقاله عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موضوع «تاثیر زعفران و ماده موثره کروسین» با 52 بار ارجاع عنوان برتر را در جشنواره پژوهش و فناوری امسال کسب کرد.



به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر سید احمد مهاجری، عضو هیات علمی گروه فارماکودینامی و سم‌شناسی دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه اظهار کرد: این مقاله در زمینه تاثیر کروسین و زعفران در بهبود حافظه رت، پس از ایجاد تخریب حافظه به روش کاهش خونرسانی به مغز تهیه شده است که پس از انتشار در مجله «Phytotherapy Research» تعداد 52 بار ارجاع به آن شده است.

این پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه این تحقیق بر روی موش انجام شده است، خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج به دست آمده در این تحقیق زعفران و کروسین اثر مطلوبی بر روی تقویت حافظه تخریب شده داشتند.

دکتر مهاجری با بیان اینکه تاثیر زعفران بر روی حافظه به دلیل وجود ماده کروسین است، تصریح کرد: این ماده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد خالص‌سازی شد و به ثبت اختراع رسید و در حال حاضر تحقیقات مختلفی در زمینه تاثیر آن بر روی درمان بیماری‌های مختلف در حال انجام است.

وی تصریح کرد: همچنین با تحقیقات و کارآزمایی‌های بالینی صورت گرفته، مراحل تهیه قرص کروسین در حال انجام است و پس از دریافت مجوزهای لازم از سوی وزارت بهداشت، کار تولید آن نیز آغاز می‌شود.

دکتر مهاجری تاکید کرد: فرایند تهیه قرص کروسین به نام دانشگاه علوم پزشکی مشهد و توسط محققان این دانشگاه ثبت اختراع نیز شده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص دیگر تحقیقات انجام شده در زمینه زعفران اظهار کرد: بررسی تاثیر زعفران در درمان افسردگی از دیگر تحقیقاتی است که در این دانشگاه در حال انجام است که بر اساس این تحقیق در کنار دیگر درمان‌های رایج،‌ قرص کروسین به عنوان یک مکمل می‌تواند نقش موثری در بهبود و افزایش شادمانی بیمار داشته باشد.

دکتر مهاجری بررسی تاثیر کروسین بر بهبود ادم شبکیه چشم در بیماران دیابتی و همچنین تاثیر در درمان بیماران مبتلا به استئوآرتریت با همکاری گروه روماتولوژی را از دیگر تحقیقات در حال انجام در این زمینه برشمرد.

منبع :