کاکائو بخورید تا کلیه تان سالم بماند

افراد با نارسایی کلیه در معرض خطر بالای مشکلات قلبی هستند و مهم‌ترین علت مرگ و میر در بیماران کلیوی بیماری‌های قلبی است.





به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، قلب و کلیه ارگان های مهم در بدن هستند. اگر یک عضو از کار بیفتد دیگر اعضای  بدن تحت تاثیر قرار میگرند.

اگر قلب پمپاژ خود را متوقف کند قلب از خون پر می شود و فشار خون بالا می رود وبه همین سبب خون در کلیه انباشته شده و اکسیژن خون کاهش می یابد.

شیوه زندگی و تغییر رژیم غذایی برای حفظ سلامت قلب و عروق و کاهش خطر بیماری های قلب برای بیماران کلیوی یک امر ضروری است.

فلاوانول کاکائو اثرات مثبتی بر عملکرد رگ های خونی در افراد با عملکرد کلیوی سالم می گزارد.

فلاوانول موجود در کاکائو و شکلات سیاه بخشی از یک گروه بزرگتر از ترکیباتی به نام فلاونوئید است که به طور طبیعی در غذاهای گیاهی وجود دارد فلاوانول همچنین در چای نیز یافت می شود، اما  در دانه کاکائو یک ترکیب خاص ومنحصر به فرد از آن یافت می شود.

با توجه به گزارش از دانشگاه تافتز در دانشگاه مدفورد آمریکا دانشمندان دریافته اند که فلاوانول کاکائو تاثیرمثبتی بر سیستم گردش خون می گزارند و  به حفظ انعطاف پذیری شریان ها کمک می کند. در این گزارش آمده که در سال 2013، کمیسیون اتحادیه اروپا ادعا بهداشتی که 200 میلی گرم فلاوانول کاکائو می تواند  به حفظ قابلیت ارتجاعی رگ های خونی کمک کند تا جریان خون به حالت طبیعی باز گردد.

این معادل 2.5 گرم از فلاونون پودر کاکائو و یا 10 گرم از فلاونون شکلات تیره است. این را نمی توان به راحتی با یک نوار شکلات طور منظم و یا محصول دیگر خوراکی در مقایسه شود، به عنوان غلظت فلاوانول در پردازش و گنجاندن مواد تشکیل دهنده دیگر بستگی دارد.

دکتر تینوشراساف از بیمارستان دانشگاهی در اسن آلمان و همکارانش مزایای فلاوانول کاکائو در بیماران مبتلا به مشکلات کلیویرا تست کردند.

به57 بیماران دیالیزی یک نوشیدنی غنی از فلاوانول کاکائو (900 میلی گرم در روز) و به گروهی دیگر نوشیدنی بدون فلاوانول کاکائو اما با محتوای تغذیه مشابه نوشیدنی گروه اول اما بدون فلاوانول کاکائو داده شد.

پس از 30 روز، محققان دریافتند که فلاوانول کاکائوبه بهبود عملکرد رگ های خونی وکاهش  فشار خون دیاستولیک  کمک می کند. این اثرات در گروه دوم مشاهده نشد

در سرمقاله همراه، دکتر کارمینزکاللی و دکتر فرانسیسکا مالاماچی از موسسه ملی شورای پژوهش فیزیولوژی بالینی در ایتالیا  اشاره کردند که بار بیماری های قلبی عروقی در بیماران دیالیزی  ویرانگر است که مداخله فلاوانول کاکائو امید بخش و سزاوار توجه کامل توسط جامعه نفرولوژی است.

پس از 30 روز، محققان دریافتند که فلاوانول کاکائو خوبی تحمل شده بود توسط بیماران، و آن بهبود عملکرد رگ های خونی و فشار خون دیاستولیک کاهش می یابد. این اثرات در گروه که مصرف نوشیدنی کنترل مشاهده نشد.

منبع :