نوروز 96

یافته‌های دانشمندان: باکتری‌های روده با چاقی مبارزه می‌کنند

پروتئین‌هایی که باکتری‌های ای‌کولای پس از تغذیه شدن تولید می‌کنند، بر انتشار سیگنال‌ها به مغز تاثیر گذاشته و همچنین نورون‌هایی که به تنظیم‌کننده اشتها معروف هستند را فعال می‌کنند.



یک پژوهش انجام شده در دانشگاه روان فرانسه نشان می‌دهد، پروتئین‌هایی که باکتری‌های ای‌کولای پس از تغذیه شدن تولید می‌کنند، بر انتشار سیگنال‌ها به مغز تاثیر گذاشته و همچنین نورون‌هایی که به تنظیم‌کننده اشتها معروف هستند را فعال می‌کنند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، چاقی در سراسر جهان در حال افزایش است و اگر کنترل نشود، عواقب جدی برای سلامت عمومی ما در دهه‌های آینده خواهد داشت. باکتری‌های زنده که در روده وجود دارند می‌توانند میزان غذای مصرفی را کنترل کنند که این مسأله می‌تواند بر راه‌های کنترل اشتها در آینده تاثیر بگذارد.

میکروب‌های روده، به تولید پروتئینی می‌پردازند که قادر به سرکوب اشتهای موش‌ها است و محققان بر این باورند که این اتفاق در بدن انسان‌ها نیز رخ می‌دهد.

نویسندگان این پژوهش مشاهده کردند که 20 دقیقه بعد از مصرف مواد مغذی ،باکتری‌های ای‌کولای موجود در روده، شروع به تولید پروتئین‌های مختلف می‌کنند. این اتفاق با شروع زمان احساس سیری کامل در افراد مصادف است.

در یک آزمون دزهای کمی از پروتئین‌های باکتریایی به افرادی که تغذیه شدند تزریق و مشاهده شد که پس از آن مصرف مواد غذایی آنها کاهش می‌یابد. این پروتئین‌ها آزادسازی پپتید YY -هورمونی که ارتباط نزدیکی با احساس سیری دارد - را تحریک می‌کنند. پروتئین ClpB، یکی از پروتئین‌هایی است که پس از سیر شدن باکتری‌های روده تولید شده و انتشار نورونهایی که اشتها را کاهش می‌دهند را افزایش می‌دهد.

سرگئی فتیسوف،رهبر این پروژه اظهار کرد: ما در حال حاضر بر این باوریم که باکتری‌ها از نظر فیزیولوژیکی با تکثیر و تحریک آزادسازی هورمون سیری روده بلافاصله پس از ارائه مواد مغذی، در تنظیم اشتها نقش دارند. علاوه بر این، ما معتقدیم میکروب‌های روده، پروتئین‌هایی تولید می‌کنند که می‌تواند در دراز مدت در خون بماند و مسیر‌های مغز را تنظیم کند.

مقاله یافته‌های Fetissov به تازگی در مجله Cell Metabolismمنتشر شده است.

منبع :