سؤالات ریاضی تیزهوشان نسبت به آزمون عادی ریاضی کمی سختتر یا بهتر است بگوییم نکتهدارتر است؛ بنابراین نیاز به مطالعهی بیشتر و دقت در پاسخگویی به سؤالات دارد. دانشآموزی که بررسی سؤالات آزمون قبل را فراموش نکند، حتماً نتیجهی بهتری خواهد گرفت؛ زیرا با نوع طراحی و کاربرد نکات آشناتر میشود و سؤالات مشابه را هم بدون صرف وقت و بهراحتی پاسخ میدهد.
در عین حال دانشآموزانی هستند که با مطالعهی خوب و با دقت و کمی تمرین بیشتر این درس را 90 درصد زده و موفق به کسب تراز بالای 8000 در این درس شدهاند. ناامید نشوید! دانشآموزانی که فقط به سه سؤال درست پاسخ دادهاند و 30 درصد ریاضی تیزهوشان را زدهاند نیز تراز 6000 به بالا در این درس کسب کردهاند؛ چون سطح سؤالات بالاتر از آزمون عادی است.
در آزمون ریاضی تیزهوشان این بار هم، سؤال اول تکراری و از آزمون قبل است که با یک بار مطالعه همه میتوانستند به آن پاسخ داده و 10 درصد کسب کنند.
سؤالهای دوم و سوم و پنجم ریاضی تیزهوشان هم ساده بوده و دانشآموز با تسلط بر مفهوم کسر و عدد مخلوط موفق به حل این دسته از سؤالات میشده است.
سؤال چهارم سؤالی وقتگیر است که نیاز به هممخرج کردن دارد. دانشآموز با جایگذاری گزینهها هم میتواند به جواب برسد اما اگر در این سؤالها تکنیک ضربدر و منها را رعایت کند و پاسخگویی را برای آخر وقت بگذارد مشکل کمتری پیش میآید.
برای سؤالهای ششم و هفتم باید به مفاهیم چهارگانهی ضرب و تقسیم و جمع و تفریق برای کسر و اعداد مخلوط و اعداد اعشاری مسلط باشید و دقت در انجام این اعمال را بالا ببرید تا بتوانید این دسته از سؤالات را حل کنید.
سؤال هشتم در نگاه اول سؤالی سخت و وقتگیر به نظر میآید و شما با یک کسر خیلی بزرگ مواجه میشوید که کمی شما را میترساند؛ اما اگر با رعایت اولویتها در ریاضی آشنا باشید میدانید که باید اول عبارت داخل کروشه را حل کنید و این عبارت که ضرب و منهای اعداد مخلوط و اعشاری است به جواب صفر میرسد بنابراین نیازی نیست عبارت کسر بزرگ را حل کنید.
نکته: رعایت اولویت حل عبارتها در ریاضی باعث میشود خیلی سادهتر به جواب برسید و گاهی از راهحلهای طولانی جلوگیری میشود.
سؤال نهم یک مسئلهی کاربردی است که با آشنایی با مفاهیم اعداد اعشاری و محاسبهی مساحتها حل خواهد شد.
سؤال دهم هم کاربردی است و دانشآموز باید تشخیص دهد که برای محاسبهی طول و عرض زمین باید محیط در تعداد دور چرخ، ضرب شود.
نکته: برای حل سؤالات کاربردی باید بر مفاهیم مسلط باشید و شیوهی استفاده از آنها را در حل سؤالات چندین بار دیده باشید.