سرطان در یک لیوان چای

یکی از تقلباتی که در چای‌های خارجی صورت می‌گیرد، استفاده از اسانس‌هایی غیر خوراکی و اجزایی به جز برگ چای در آنها است.





به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، امروزه در سرتاسر دنیا به‌ندرت می‌توان محلی را پیدا کرد که نوشیدن چای بخش مهمی از فعالیت‌های زندگی روزانه‌ی حداقل عده‌ای از ساکنان آن نباشد.نوشیدن چای در هر ساعت از روز و در هر مکانی کاملا عادی و مرسوم است؛ از جمله در حین کار و فعالیت روزانه، در خانه، در جمع دوستان، در چایخانه‌ها و … در بعضی از کشورها مثل انگلستان، روسیه، ژاپن و چین نوشیدن چای جز آداب و سنن فرهنگی محسوب می‌شود.ویژگی اصلی این نوشیدنی لذت‌بخش و محبوب، کمک به حفظ آرامش و رفع خستگی است.

چای حاوی کافئین و آمینواسیدی به نام تیانین است که هر دو عامل کاهش اضطراب و استرس هستند و یک فنجان چای داغ در هر موقعیت ناخوشایندی می‌تواند باعث آرامش شود و تمرکز و خلق‌وخوی خوش را به ما بازگرداند. البته دلیل نوشیدن چای برای افراد مختلف متفاوت است. عده‌ای صرفا از طعم آن لذت می‌برند و بعضی هم از آن به‌عنوان بهانه‌ای برای ملاقات دوستان و وقت‌گذرانی با آن‌ها استفاده می‌کنند. نوشیدن چای در بعضی از کشورها جایگاه خاصی دارد و بعد از گذشتن سالیان متمادی به مجموعه‌ای از آداب‌ورسوم جذاب و درعین‌حال جدی و بدون انعطاف تبدیل شده است.

شهاب اولیایی متخصص تغذیه می‌گوید: آنچه که باید درباره این مایع و ماده ارزشمند بدانیم این است که به نوبه خود حاوی آنتی اکسیدان است و در واقع از بین برنده سرطان است. 

آنتی اکسیدانی که قدمت چندین ساله دارد 

شهاب اولیایی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار گروه علمی پزشکی حوزه بهداشت و درمان در رابطه با چای و خاصیت‌های آن گفت: با توجه به قدمت سالیانه کشت چای که حدود 150 سال می‌گذرد ولی مردم ایران از 10 سال پیش چای زیاد مصرف می‌کنند، خاصیت‌هایی که کلا چایی دارد خیلی بهتر از چایی‌هایی است که افزودنی و اسانس‌های غیر طبیعی دارند.

اولیایی تصریح کرد: چای سبز حاوی موادی به نام آنتی اکسیدان است که در واقع خواص آن می‌تواند سرطان در بدن از بین ببرد که در بدن ما رادیکال‌های آزادی تولید می‌شود که با مصرف این چای در بدن از بین می‌رود، چای سبز به علت وجود کافئین بسیار شادی آور و انرژی زاست و از قدیم‌الایام در برنامه غذایی ما بوده است.

زندگی سالم با چای سالم

متخصص تغذیه در ادامه با اشاره به اسانس‌های شیمیایی موجود در چایی‌ها بیان کرد: متاسفانه امروزه به علت‌های مختلف عواملی به وجود می‌آیدکه چای‌های بی‌کیفیت را به بازار عرضه می‌کنند که به صورت چای‌های کیسه‌آی و باز پخش می‌کنند و اینها چای‌هایی هستندکه رنگ ها و طعم‌ دهنده‌های غیر طبیعی در آنها استفاده می‌شود.

وی اظهار داشت: در چایی‌های که اسانس های شیمیایی دارند در واقع از طریق مواد شیمیایی درست می‌شوند و در بدن تجمع پیدا می‌کنند و همین تجمع مواد شیمیایی است که ناشی از مصرف رنگ‌ها، اساسن‌ها و طعم‌دهنده‌ها به وجود می‌آید و در چای عوارض خاص خودش را دارد. 

عوارضی چون واکنش‌های آلرژی در بدن، بیش فعالی در بچه‌ها، تغییر سیستم ایمنی بدن، اختلال در خواب که در خیلی از افراد وجود دارد که می‌تواند ناشی از مصرف چای اسانس‌دار باشد. 

دیگه چی سرطان زا نیست؟!

شهاب اولیایی عنوان کرد: مصرف مواد مصنوعی، شیمیایی،‌رنگ های مصنوعی می‌تواند اثرات نامطلوب داشته باشد،‌اثراتی همچون بر عملکرد کبد و کلیه و غدد بدن مخصوصا غده تیروئید، باعث کاهش سطح ویتامین‌ها و در واقع آنتی اکسیدان‌ها در بدن دارد بنابراین می‌تواند اثرات سرطان‌زایی را به دنبال داشته باشد.

چای می‌تواند با داشتن آنتی اکسیدان‌ ضد سرطان باشد اما چایی هایی که به آنها رنگ و اسانس‌ اضافه می‌کنند در ایران بر عکس این است و می‌تواند اثرات سرطان‌زایی داشته باشد.

وی اضافه کرد: چای طبیعی معمولا حدود 10 دقیقه طول می‌کشد تا رنگ خود را بگیرد ولی چای‌هایی که کیسه‌ای هستند به محض اینکه وارد آب جوش می‌شوند کاملا رنگ آب را عوض می‌کنند و این از نشانه‌هایی است که متوجه می‌شویم چای‌ها درونشان رنگ های مصنوعی استفاده شده است. 

حالا اگر به اضافه رنگ های مصنوعی، طعم‌های تلخ هم به مشام برسد غیر مجاز خواهند بودو اثرات بسیار خطرناک‌تری دارند و اگر بخواهیم چای‌ها را بر اساس طعم و رنگ انتخاب کنیم بخاطر مصرف زیادی است که روزانه انجام می‌دهیم و چای‌های خوب قیمت‌های متفاوتی دارد ولی

منبع :