نوروز 96

تنقلات مضر را فراموش کنید

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف حتی اندک تنقلات مضر میان وعده، سبب بیماری‌های متابولیک و افزایش بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و دیابت می‌شود.



به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، مطالعات محققان کلینیک مایو نشان می دهد که مصرف تنقلات مضر مانند چیپس، پفک، غذاهای آماده و کنسروی، سبب زنجیره ای از واکنش ها و بروز بیماری های متابولیک می شود.

بیماری های متابولیک یا سندرم متابولیک با مجموعه ای از اختلالات شامل فشار خون بالا، قند خون بالا، تری گلیسیرید بالا و کلسترول HDL (کلسترول مفید) پایین شناخته می شود. زمانی که این شرایط در کنار اضافه وزن و چاقی قرار بگیرند، منجر به دیابت، بیماری های قلبی و سکته می شود.

مطالعات نشان می دهد که حتی مصرف کمی از این تنقلات مضر نیز می تواند زمینه را برای بروز بیماری های متابولیک فراهم کند.

غذاهای چرب، شور، فرآوری شده، سرخ شده و حاوی مواد افزودنی، سبب التهاب و اختلالات هورمونی، به ویژه مقاومت در برابر انسولین می شود و تاثیر بهداشتی منفی روی سوخت و ساز دارد.

حداقل دو و نیم ساعت ورزش در هفته، خوردن غذای کم کالری و رژیم غذایی کم چرب، راه حل جلوگیری از سندرم متابولیک است. 

نتایج این تحقیقات در نشریه FASEB منتشر شده است.

منبع :