دکتر آرتور روشن، رواندرمانگر و دانشآموختهی دانشگاه واترلوی کانادا، در کتاب خود به نام «قصهگویی»، به ارائهی دیدگاهها و اندیشههای ویژهاش دربارهی قصهگویی و تمثیلخوانی برای کودکان میپردازد. او در این کتاب به روشنی آشکار میسازد که چگونه میتوان از قصه، داستان، تمثیل و استعاره همچون روشی درمانی و ابزاری تربیتی برای بسیاری از مشکلات معمول خردسالان و کودکان بهره گرفت. مشکلاتی مانند پرخاشگری، شبادراری، ناخن جویدن، مکیدن انگشت، ترس و... . همچنین چگونه میتوان به کمک قصهگویی، فضیلتهایی همچون صبوری، بخشندگی، خودباوری، مشارکت و بسیاری فضایل دیگر را به بچهها آموخت.
ساختار کتاب «قصهگویی»، به دو بخش کلی تقسیم شده است. در بخش نخست، «کودکان و قصهگویی»، نویسنده به ارائهی دیدگاهها و سازوکارهای قصهگویی و داستانسرایی پرداخته است. بخش دوم کتاب، بیشتر رویکردی عملی و کاربردی دارد و بر حوزههای مشکلات ویژهی کودکان متمرکز است. در این بخش به خود موضوعات، یعنی چالشهایی که امروزه پیش روی والدین و بچهها قرار دارد، پرداخته شده است.
دکتر روشن، به سبب کاربردی بودن کتابش، به خوانندگان پیشنهاد میکند: «چندین بار آن را بخوانید و زیر قسمتهای مهم و لازم خط بکشید و تمرین کنید تا حداکثر بهره را از آن ببرید.». (منبع: کتابک)
نویسنده: آرتور روشن
مترجم: بهزاد یزدانی، مژگان عمادی
ناشر: جوانه رشد