نتایج یک تحقیق: کنترل گرسنگی با مصرف اسفناج

یافته‌های جدید محققان دانشگاه جان‌هاپکینز آمریکا نشان داد مصرف افشره تیلاکوئید موجود در اسفناج، می‌تواند گرسنگی و هوس خوردن را کاهش دهد.



به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، تیلاکوئید با آزادسازی هورمون‌های سیری، موجب کاهش سرعت هضم چربی می‌شود.

طی ‌پژوهش‌های انجام شده، محققان اثر مصرف دوز واحد از افشره‌ غلیظ‌ شده‌ تیلاکوئید‌های اسفناج را روی سیری، جذب غذا، چربی و قند، در‌ مقایسه با دارونما بررسی کردند.

به گفته آن‌ها، در‌ این پژوهش 60 نفر (۳۰مرد و ۳۰زن) که دارای اضافه‌ وزن یا چاقی بودند، مورد ارزیابی قرار‌گرفتند. این افراد افشره‌ اسفناج یا دارونما را به‌ صورت تصادفی و حداقل با یک هفته فاصله مصرف کردند.

محققان می‌گویند: با استفاده از نمونه‌ خون، میزان گلوکز و لیپید افراد شرکت‌کننده قبل‌ از صرف یک صبحانه‌ معمولی اندازه‌گیری شد. آن‌ها سپس یک دوز عصاره‌، چهار ساعت بعد یک وعده ناهار استاندارد و مجددا چهار ‌ساعت بعد پیتزا صرف کردند؛ طی فواصل، آزمون‌های مختلف خونی انجام و نتایج جمع‌آوری شد.

نتایج نشان‌ داد که افشره‌ اسفناج حاوی تیلاکوئید طی یک دوره‌ دو ‌ساعته در‌ مقایسه با دارونما موجب افزایش احساس سیری می‌شود. هیچ تفاوتی در میزان لیپیدهای پلاسما و جذب انرژی از وعده‌ غذایی شام وجود نداشت اما مردان گرایش به‌ سمت کاهش جذب انرژی را نشان‌ دادند. ممکن‌ است تأثیر مصرف تیلاکوئید بر میل به غذا، وابسته به جنسیت باشد.

در زنان نیز کاهش قابل‌ ملاحظه‌ای در میل برای مواد شیرین پس‌ از مصرف یک دوز افشره‌ اسفناج وجود داشت؛ این کاهش در طول این بررسی، پایدار بود.

با توجه به کاهش در گرسنگی و کاهش تمایل به غذاهای شور که محققان در‌ این بررسی مشاهده کرده‌اند، مصرف تیلاکوئید ممکن‌ است به‌ ویژه برای افراد مبتلا به فشار‌خون بالای همراه با مشکلات اضافه‌ وزن مفید باشد.

منبع :