زرشک؛ آنتی‌بیوتیک طبیعی

پزشک و محقق طب اسلامی گفت: از مزایای شاخص زرشک خواص آنتی‌بیوتیکی آن است که باعث پایین آمدن تب، کاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک می‌کند.

پزشک و محقق طب اسلامی گفت: از مزایای شاخص زرشک خواص آنتی‌بیوتیکی آن است که باعث پایین آمدن تب، کاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک می‌کند.

مریم نوا‌ب‌زاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان جنوبی، گفت: پوست، ریشه و ساقه این گیاه خاصیت درمانی دارد.

وی افزود: پوست این گیاه حاوی آلکالوئیدهایی است که خواص آنتی بیوتیکی "ضد باکتری و ضد عفونت" دارند و سبب تحریک بخش‌هایی از سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

پزشک و محقق طب اسلامی برای پی بردن به این اثر، قطره‌ای زرشک را روی زبان خود بگذارید، خواهید دید دهان شما آبکی می‌شود که به گفته کارشناسان طب گیاهی، آبکی شدن دهان سبب می‌شود که بدن بتواند با عفونت مبارزه کند.

نواب‌زاده ادامه داد: انواع عفونت‌هایی که زرشک می‌تواند در درمان آنها مؤثر واقع شود، شامل؛ عفونت گلو، مجاری ادراری، مجاری معده‌ای- روده‌ای، ریه‌ها، عفونت‌های مخمری و اسهال است.

وی تصریح کرد: پوست، ریشه و ساقه زرشک در درمان ناراحتی‌های کلیوی و سنگ‌های ادراری و برای تحریک فعالیت‌های معده و کبد استفاده می‌شود.

پزشک و محقق طب اسلامی افزود: از پوست گیاه زرشک برای مشکلات جریان خون استفاده می‌شود و حتی اثر سمی روی انگل سالک دارد و در درمان یرقان، مالاریا، درمان کیسه صفرا به کار می‌رود.

نواب‌زاده اظهار کرد: این گیاه منقبض کننده طحال بوده و اثر ضد تهوع دارد، اما استفاده مقدار زیاد آن باعث اسهال و حتی فلج مرکز تنفسی می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: مصرف زرشک دو گرم در طول روز و به مدت سه بار توصیه می‌شود و مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند.

منبع :