نوروز 96

آلزایمر و اهمیت رژیم غذایی سالم

محققان چاقی، باریک شدن شریان کاروتید، سطح پایین تحصیلات، افسردگی، فشار خون بالا، عدم تحرک، استعمال دخانیات، ضعف بدنی، سطح بالای اسید آمینه و دیابت نوع 2 را عوامل ایجاد کننده آلزایمر برشمردند.



به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، این مطالعه که با بررسی بیش از 300 تحقیق صورت گرفته نشان می دهد که برخی از عوامل، مسئول بیش از دو سوم موارد ابتلا به آلزایمر هستند.

در این تحقیقات آمده است که بهترین روش برای محافظت مغز، رژیم غذایی سالم است. در این مطالعه رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از ماهی های چرب (حاوی امگا 3)، سبزیجات وغلات سبوس دار است، پیشنهاد می شود. همچنین ویتامین ها و هورمون هایی وجود دارند که به کاهش احتمال آلزایمر کمک می کنند.

بیماری پیشرونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار فرد می شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر کاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می کند و به این ترتیب انتقال پیام های عصبی مختل می شود. دلیل این بیماری همیشه کهولت سن نیست و عوامل ژنتیکی، سکته مغزی و شوک عاطفی نیز می توانند منجر به این بیماری شوند.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی اکنون آلزایمر مهمترین دلیل از کار افتادگی سالمندان در سراسر جهان است. هزینه نگهداری از بیماران مبتلا به آلزایمر در سراسر جهان حدود 605 میلیارد دلار است که معادل یک درصد از تولیدات ناخالص داخلی کل جهان است. از هر 3 سالمند در سراسر دنیا، یک مورد بر اثر آلزایمر یا دیگر انواع زوال عقل جان خود را از دست می دهد. 

بررسی های محققان مرکز آلزایمر آمریکا نشان می دهد که احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از 60 سالگی، دو برابر سرطان سینه است. در ادامه تحقیقات آمده است که احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از 60 سالگی 1 به 6 است؛ در حالیکه این رقم در مردان 1 به 11 است. 

نتایج این تحقیقات در نشریه Neurology, Neurosurgery & Psychiatry منتشر شده است.

منبع :