قبل از هر چیز باید نگاهمان را به این درس اصلاح کنیم. اهمیت بالای این درس در این است که در مواقع نیاز شما را از سایر رقبا پیش میاندازد. شرط لازم برای کسب تراز خوب، داشتن درصدهای قابل قبول در درسهای اختصاصی است، اما شرط کافی، توجه به درسهای عمومی است و در این بین ادبیات نقش ویژهای ایفا میکند. این را باید بپذیریم که کسب نمره در درسهای اختصاصی سخت است و اینجاست که درسی مانند ادبیات با ضریب بالای خود، میتواند برخی از کاستیهایمان در درسهای اختصاصی را جبران کند؛ به این شرط که رفتار مطالعاتی ما متناسب با اهمیت این درس باشد.
حدود 20 سؤال در کنکور از درس ادبیات طرح میشود (از زبان فارسی نیز تقریباً 5 سؤال طرح خواهد شد که در مجموع 25 سؤال در قالب زبان و ادبیات فارسی در دفترچهی کنکور دیده میشود). ادبیات اولین درسی است که در کنکور با آن مواجه خواهید شد و مسلماً تسلط روی این درس و زدن تستهای آن در کنکور روحیهی شما را بالا میبرد و بهاصطلاح انرژی اولیهی شما را تأمین میکند و سبب میشود بقیهی درسها را با آرامش و اعتمادبهنفس بیشتری پاسخ دهید.
درس ادبیات با داشتن ضریب 4 بالاترین ضریب را در بین درسهای عمومی دارد. برخی دانشآموزان ادبیات را در انتهای درسهای عمومی پاسخ میدهند. اگر عضو این گروه هستید باید بگویم که میخواهید از این درس فرار کنید. درواقع به جای حل مسئله، میخواهید صورت مسئله را پاک کنید. نگاهتان را عوض کنید و روش صحیح خواندن این درس را یاد بگیرید.
یکی از اشتباهات متداول در این درس، حفظی خواندن آن است. شاید تنها بخش حفظی ادبیات، تاریخ ادبیات آن باشد. مفاهیم در این درس، حرف اول را میزند. ادبیات درس مهمی است و رمز موفقیت در این درس مهم این است که به تناسب اهمیت آن، برنامهریزی داشته باشید.