خاصیت میکروب کشی اشعه فرابنفش برای برخی میوه‌ها

پژوهش محققان دانشگاه واشنگتن نشان می‌دهد که نور اشعه فرابنفش از نوع C می‌تواند پاتوژن‌های منتقله روی سطح میوه‌های خاص را بکشد.



به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه اصفهان به نقل از پایگاه خبری دانشگاه واشنگتن، اشعه فرابنفش خاصیت میکروب کشی دارد و می‌تواند در برابر باکتری، ویروس و قارچ‌ها موثر باشد.

طی این پژوهش، محققان سیب، گلابی، توت فرنگی، تمشک و طالبی را در معرض دوزهای متفاوت اشعه فرابنفش گذاشتند تا چگونگی تاثیرگذاری اشعه کُشنده پاتوژن را در مقابل مخلوطی از اشریشیا کلی و لیستریا مورد محک قرار دهند.

پژوهشگران دریافتند که اشعه فرابنفش می‌تواند بالای 99.9 درصد از پاتوژن‌های سیب و گلابی را غیرفعال کند. البته لیستریا در مقابل فرابنفش مقاوم‌تر از اشریشیا کلی گزارش شد.

به گفته محققان، این فناوری برای میوه‌هایی با پوست‌های لطیف بسیار موثر است اما در میوه‌های زمختی که سطوح آلودگی آنها کم است نیز به خوبی کار می‌کند.

سطوح زمخت میوه‌هایی نظیر توت فرنگی، تمشک و طالبی نقاط کوری را برای پنهان شدن میکروب‌ها فراهم کرده و از کارایی اشعه فرابنفش می‌کاهد.

این پژوهش در مجله Food Microbiology منتشر شده است.

منبع :